DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Stoner nem akar visszatérni a MotoGP-be

Casey Stonert lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az biztos, hogy egy igazi őszinte, szókimondó pali, aki ha egyszer valamit a fejébe vesz, attól nemigen tágít, történjen bármi. Márpedig tavaly év végén döntött, kétszeres világbajnokként visszavonul, és otthagyja a MotoGP-t. Az Autosport riportere most arról kérdezte, megfordult-e a fejében azóta a visszatérés.

Nem sokat váratott magára a válasz. "Jelen pillanatban nem tudom elképzelni, hogy valaha is visszatérjek. Lezártam ezt a fejezetet az életemben, és végeztem vele. Továbbra sem látom, hogy a bajnokság abba az irányba tartana, amit szeretnék. Nem látom úgy, hogy eléggé élvezni tudnám újra a versenyzést ott, ezért nem akarok visszatérni, és újra ezzel foglalkozni" - tette nyilvánvalóvá a visszavonulása óta autóversenyzőként, az ausztrál V8 Supercar sorozatban szárnyait bontogató ausztrál, aki teljesen tehát nem tudott elszakadni a versenyzés világától.



Ezek szerint távollétében sem hiányolja egyáltalán korábbi emlékezetes sikerei színterét, a MotoGP-t? Nincs hiányérzete, ami a visszatérés felé terelné? "A távollétem valószínűleg csak még inkább megszilárdította a döntésemet" - szögezi le Stoner, aki annyit azért elismer, vannak bizonyos részei a sportnak, amik mindig hiányozni fognak neki. "A szerelőim és azok az emberek, akikkel együtt dolgoztam, még mindig részei a csapatnak, és a versenyzők közül is többen vannak, akiket nagyon tisztelek, ezért mindig érdeklődéssel fogom figyelni a pályafutásuk alakulását, vagy, hogy rendbejött-e már a sérülésük stb. De a tény az, hogy nem halok bele, ha nem látom a futamokat és csak később tudom meg az eredményeket. Inkább szurkolóként követem az eseményeket, mintsem, hogy én is a részese legyek a dolgoknak, és ez egyáltalán nem érint érzékenyen."

De mégis mi hiányzik neki a legjobban a MotoGP-ből? "Maga a motorozás. És talán hiányzik a csapat is, azok az emberek, akikkel együtt dolgoztam, de ennyi, itt véget is ér a lista. Hiányzik, hogy nem motorozhatok, de ez se igaz, mert bármikor felpattanhatok egy motorra, ehhez nem kell visszamennem oda. Őszintén szólva az összes többi dolog túlságosan távol volt attól, amire vágytam, és ami miatt esetleg elgondolkodnék a visszatérésemen" - mondta el végül Stoner, akinek szavaiból ismét arra következtethetünk, vélhetően a MotoGP-versenyzőket érő felhajtást és cirkuszt elégelte meg, és ezért jelentette be szokatlanul korai visszavonulását.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: