DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Catalunya 2013 számokban

Tudtad, hogy a catalunyai hétvége szombati napján lesz pontosan tíz éve, hogy Loris Capirossi jóvoltából a Ducati megszerezte első győzelmét a királykategóriában? (2003, Catalunya)

0,819 - A Moto3 mugelloi viadalán 0.819 másodpercen belül ért célba a legjobb öt versenyző. A legkisebb géposztályban ez a legszorosabb befutó a top5-öt illetően a 2008-as olasz nagydíj óta.

10 - A catalunyai hétvége szombati napján lesz pontosan tíz éve, hogy Loris Capirossi jóvoltából a Ducati megszerezte első győzelmét a királykategóriában. (2003, Catalunya)

11 - Vasárnap lesz pontosan tizenegy éve, hogy Jorge Lorenzo a 2002-es barcelónai 125-ös versenyen a tizennegyedik helyen ért célba, ezzel pedig ő vált minden idők legfiatalabb pontszerző versenyzőjévé. Azóta mindössze két pilóta tudott fiatalabban világbajnoki pontot/pontokat szerezni: Pol Espargaro és Jonas Folger.




A Ducati első királykategóriás győzele még 2003-ból

18 - Az ausztrál Arthur Sissi szombaton ünnepli tizennyolcadik születésnapját.

22 - Pol Espargaro a katalán nagydíjat megelőző hétfőn, június 10-én ünnepelte huszonkettedik születésnapját.

23 - Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa összesen huszonhárom alkalommal zárt az első és a második helyen a királykategóriában. Kettejük harcában tizenkét alkalommal Pedrosa, tizenegyszer pedig Lornezo szerezte meg az első helyet.

25 - Jorge Lorenzo az összes királykategóriás diadalát a Yamaha színeiben szerezte. Mindössze két olyan versenyző van a MotoGP történetében, aki nála is sikeresebb volt a japán márkával: Eddie Lawson huszonhat győzelemmel, és Valentino Rossi negyvenhat elsőséggel.

39,802 - A mugelloi nagydíjon Aleix Espargaro volt a legjobb CRT-s versenyző, 39,802 másodperccel Jorge Lorenzo mögött. A CRT korszakban ez eddig a legkisebb különbség, ami körönkénti 1,73 másodperces differenciát jelent.



Espargaro Mugelloban mindössze 1,73 másodperccel volt lassab Lorenzonál körönként

52 - Vasárnap lesz pontosan ötvenkét éve, hogy Mike Hailwood megnyerte a Senior TT-t a Man szigeti TT-n, mégpedig egy Norton nyergében. Akkoriban ezzel Hailwood vált a legfiatalabb 500-as futamgyőztessé, és egyben az első olyan versenyzővé, aki ugyanazon nagydíjat nem csak az ötszázasok, hanem a 125-ösök és a 250-esek között is meg tudta nyerni.

64 - Jorge Lorenzo mugelloi győzelme a spanyol versenyző hatvannegyedik dobogós helyezése volt a legnagyobb géposztályban. (Wayne Rainey pontosan ennyiszer állhatott fel a pódiumra MotoGP pályafutása során.) Mindössze hat versenyző rendelkezik több dobogós hellyel a királykategóriában, mint Jorge Lorenzo: Valentino Rossi (142), Mick Doohan (95), Giacomo Agostini (88),Eddie Lawson (78), Dani Pedrosa (75), Casey Stoner (69).



www.p1race.hu

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: