DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Suzukai esélyesek: Hamilton, Rosberg, Red Bull, Bottas

Elég határozott rangsor rajzolódik ki a hétvégi F1-es Japán Nagydíj esélyesei közt a fogadóirodák szorzói alapján.

Az időmérő edzés favoritja, ahogy azt már az idén megszokhattuk, ezúttal is Lewis Hamilton, akinek a fogadóirodák szerint nagyobb sansza van a pole-ra, mint mindenki másnak összeadva (Hamilton-pole: 1,85; más lesz a pole-ban: 1,95). A "mindenki más" közül Nico Rosberg emelkedik ki 2,5-ös szorzóval, majd jön a két Red Bull, egyaránt 12-es oddsszal. Valtteri Bottas nagyon közel van hozzájuk (15), rajtuk kívül Massát (31) és Alonsót (41) érdemes még megemlíteni - a többiek pole-ja 200-szoros feletti pénzt fizet.



 



 

Érdekes módon a futamgyőzelemre Hamilton esélye még nagyobb, mint az első rajthelyre (1,8), Rosberg sikere ezzel szemben 3-szoros összeget fizet. Daniel Ricciardo sansza minimálisan jobb, mint Vettelé (11 és 12), majd következnek a Williamsek és a Ferrarik: Bottas 19-es, Alonso 23-as, Massa 31-es, Raikkönen 101-es oddsszal rendelkezik a szabadedzések előtt.



 

Ezek után aligha meglepő, hogy a világbajnoki cím elsőszámú esélyesének is Lewis Hamilton számít, végső győzelmére 1,6-os, míg Rosbergére 2,4-es szorzóval lehet fogadni. A további, igen valószínűtlen "esélyesek": Ricciardo (51), Alonso (301), Vettel (501).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: