DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Kobayashi: A Japán Nagydíj továbbra sem biztos

Annak ellenére, hogy a jelöltek szinte sorban álltak üléséért, a Caterham szerdán bejelentette, hogy Szingapúrban ismét Kamui Kobayashi vezet a csapat számára. A japán versenyző azonban, aki az F1 legsanyarúbb oldalát tapasztalta meg az elmúlt hónapban, bevallotta, a hétvégén túl jövője továbbra sem biztos.

"Csak egyetlen versenyről egyeztünk meg. Szeretnék versenyezni Suzukában, de semmi sincs megerősítve. Elvégzem a munkám ezen a héten, aztán majd kiderül. A szezon végéig kéne szerződésemnek lennie, de az F1-ben a szerződések nem mindig működnek" - mondta Kobayashi az Autosportnak. A japán versenyző néhány napja általánosságban beszélt idei szezonjáról: hatalmas csalódásnak nevezte.

 

A korábbi suzukai dobogós elmondta, két hét múlva esedékes hazai versenyén reménykednek abban, hogy ő is rajthoz áll. "Beszéltem a szervezőkkel, és megértik a helyzetünket, de sajnos nincs semmi, amit tehetnénk."

 



A történtek ellenére Kobayashi szeretne jövőre is a mezőnyben maradni, és úgy véli, a jelenlegi hercehurca és további versenyek esetleges kihagyása nem rontják esélyeit. "Már épp eleget mutattam abból, mire vagyok képes az autóban, tapasztalatot szereztem a V6-os turbóval, készen állok a következő évre. Sosem aggódtam magamért, mivel nem a teljesítményem miatt veszítettem el az ülést Spában. Továbbra is a Formula-1-ben akarok maradni jövőre, de realistának kell lennem, mert gazdaságilag az F1 egyre rosszabb helyzetbe kerül" - ajánlotta magát a munkaadók figyelmébe.

 

Kevés esély tűnt arra, hogy Kobayashi épp Monzában és Szingapúrban kapja meg a lehetőséget a versenyzésre. A WSR-ben szereplő Roberto Merhi jelentkezett be a helyére, de Monzában a szuperlicensz hiánya miatt csak egy szabadedzésig jutott. Azt nem tudni, hogy Szingapúrban miért nem szavazott neki bizalmat a csapat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: