DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Hockenheim nagyot bukott a német-brazil 7-1-en

A jövő hétvégi Német Nagydíj jegyeladási bevételeire igencsak negatívan hat a Nationalelf kiütéses győzelme...

A német Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy a vendégeinek 1400 ingyen ouzót kiosztót (és közülük 62-t alkoholmérgezéssel kórházba "küldő") müncheni kocsmároshoz hasonlóan a Német Nagydíj szervezői is komoly pénzügyi veszteség elé néznek válogatottjuknak köszönhetően. A promóter ugyanis azt hirdette meg, hogy a hat legdrágább kategóriájú jegy árát minden német gól után 11 euróval csökkentik.



 



 

Ahogy (egy-két őrült sportfogadót leszámítva) a világon senki más, ők sem számítottak arra, hogy Németország minden idők egyik legmeglepőbb végeredményét hozó mérkőzésén 7-1 arányba veri meg a házigazda Brazíliát, és ezzel jegyenként 77 eurótól, azaz mintegy 23 ezer forinttól fosztja meg a szervezőket.



 

A német versenyzőknek el is kél a biztatás, hiszen Nico Rosberg idén először kiesett a Brit Nagydíjon, így előnye négy pontra csökkent csapattársával szemben, míg a Ricciardótól ismét kikapó Vettel kezd pesszimizmusba süllyedni: "Túl nagy a hátrány a Mercedeshez képest... A következő szezon elejéig próbálunk majd felzárkózni, remélem képesek leszünk fejlődni és közelebb kerülni" - mondta Vettel a Gazzetának, míg a Speed Weeknek így nyilatkozott:



 

"Bár jelentősen előreléptünk a tél óta, az ellenfelek sem alszanak. A következő hónapokban várakozásaink szerint újabb lépéseket teszünk, így az év vége felé jobb helyzetben lehetünk annak megítélésére, hogy hol is állunk a 2015-ös szezon előtt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: