DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gondban a Toro Rosso: Ez volt a maximum

Danyiil Kvjat, a Toro Rosso orosz F1-es pilótája szerint a 14. hely volt a legtöbb, amit kihozhattak a Belga Nagydíjból - akkora hátrányban voltak a motorerőt illetően, hogy ennek is örülniük kell.

Ahogy arra számítani lehetett, a nagy motorerőt kívánó spái pályán nem volt partiban a középmezőnnyel a Toro Rosso - a 2015-ös Ferrari-erőforrás érezhetően nagy hátrányban volt az egész hétvége folyamán, így esélyük sem volt a pontszerzésre.

KvjatToro



"Nagyon keményen nyomtuk végig ezen a napon és a piros zászló után fel is csillant a remény: egy ponton úgy tűnt, hogy reális esélyünk lehet a pontszerzésre" - mondta a futam után a végül tizennegyedik helyen célbaérő Danyiil Kvjat. Az orosz pilóta Kevin Magnussen hatalmas balesetét követően a nyolcadik helyen találta magát, de miután újraindították a futamot, sorra előzték meg a riválisok.

"Szerintem az abroncsokkal jó munkát végeztünk, de nagyon megszenvedtünk a végsebességgel és ez a hátrány még egyértelműbbé vált a második bokszkiállást követően" - magyarázta az orosz. "Ez sajnálatos, de legalább azt elmondhatjuk, hogy amit lehetett, azt kihoztuk ebből a versenyből."

"Sajnos ezt nem mindenki fogja így látni, csak annyit, hogy a tizennegyedik helyen végeztünk, messze a pontszerzőktől, de ez azért nem ennyire rossz. Meg kell ragadnunk a lehetőségeinket azokon a pályákon, amelyek jobban fognak feküdni nekünk" - tekintett előre Kvjat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: