DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button „már majdnem” döntött a jövőjéről

A brit pilóta előtt a hírek ismeretében három opció lebeg: marad a McLarennél, a Williamshez igazol, vagy visszavonul. Persze más forgatókönyv is megvalósulhat, mindenesetre hamarosan fény derül arra, hogy mit fog csinálni 2017-ben.

Egyelőre nem tudni, mi lesz Jenson Button sorsa a következő évben - egy biztos, mclarenes szerződése év végén lejár, ülésére pedig igencsak pályázik a csapat teszt- és tartalékpilótája, Stoffel Vandoorne, aki bejelentette, hogy ha nem kap lehetőséget jövőre, máshol fog állás után nézni. Ilyen események után szinte biztos, hogy a mezőny második legidősebb pilótája csapatot vált majd, esetleg visszavonul - állítólag a Williams már kivetette rá a hálóját, azonban még nem történt megegyezés a felek között.



A Belga Nagydíj felvezetéseként természetesen mi más, mint a brit jövője volt az egyik slágertéma a spái paddockban, mellyel kapcsolatban természetesen az érintett is megszólalt. „Nem gondolok rá túl sokat” - idézte a britet a Motorsport. „Nem volt időm a napon heverészni és erre gondolni, mert sok mindent kellett csinálnom, de azért eszembe jutott. Már majdnem a végére értem ennek a folyamatnak - gondolatban. Hamarosan kiderül, mi lesz majd, de nem fogok időpontot meghatározni a bejelentésre.”

Button szerint egy biztos: versenyképes autót akar, amivel az élen tud harcolni - nemrég úgy nyilatkozott, hogy a 2017-es autókkal a félelemérzet is visszatér majd a pilótafülkékbe. „Mindig is azt mondtam, hogy ha úgy érzem, egy autóval képes leszek a győzelemért küzdeni, maradni fogok. Bármelyik pilóta így tenne. Ha nem így lesz, vagy így érzem majd, akkor nem lesz több dolog, amit el szeretnék érni. Inkább elmegyek dartsozni, vagy valami mást csinálni.” A brit csapattársa, Fernando Alonso többször is kihangsúlyozta, hogy ha nem lesz élvezetes az új autók vezetése, nem fog a sportágban maradni, ez pedig Buttonnál is fontos tényező lesz a jövőjét illetően. „Fernando szavai nem voltak túl pozitívak, még nem tudom mi lesz - persze ez is keresztülfut a gondolataidon.”

 

A 2009-es világbajnok úgy véli, ha nem folytatja tovább a Forma-1-ben, akkor máshol fog versenyülés után nézni. „Az a probléma, hogy nem tudom egy helyben ülni” - mondta Button. „Nem tudok csak a strandon heverészni. Attól függetlenül is tervezek triatlonokat, hogy az F1-ben leszek-e, avagy sem. Mindenféleképpen versenyezni szeretnék, legyen az Forma-1, vagy kerékpár. Versenyző vagyok, mindig a győzelemre törekszem - olyan helyen akarok lenni, ahol ezért harcolhatok majd” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: