DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Össze tudta szedni magát Kvjat a szünetben?

Az orosz F1-es pilóta számára nagyon fontos időszak veszi kezdetét Spában - elmondása szerint nagyon kedveli ezt a pályát, már alig várja, hogy beülhessen az autóba.

Danyiil Kvjat számára rendkívül fontos futam következik Spában: a nyári szünet előtt komoly gödörbe került és saját bevallása szerint ő maga sem értette, hogy mi történik vele. A hátralévő futamokon valószínűleg a 2017-es üléséért harcol majd.

Danyiil



"Amikor erre a pályára gondolok, az első, ami eszembe jut, az az Eau Rouge. Nagyon élvezem ezt a kanyart, mert itt bátornak kell lenni" - mondta a 22 éves orosz pilóta. "Ezután jön a hosszú egyenes, ami jó előzési pontot kínál, majd a gyors sikán után figyelni kell a kigyorsításra a hetes kanyarnál. A 14-es kijárata még nagyon fontos, mert onnantól padlógázzal megyünk a végéig" - elemezte a belga aszfaltcsíkot.

"Nagyon különleges a pálya és én szeretem a nagy sebességet, a sok irányváltást, valamint a rengeteg gyors kanyart, ezek miatt rendkívül élvezetes itt vezetni. Különösen a második szektort és a benne lévő kanyarokat kedvelem, alig várom már, hogy újra itt versenyezzek" - folytatta Kvjat.

Az orosz pilóta sem helyezésbeli elvárásokról, sem a mentális állapotáról nem beszélt, holott a nyári szünet előtt leginkább ezek voltak előtérben. Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke szerint Kvjatnak egy-két jobb futam kell ahhoz, hogy visszaszerezze önbizalmát, onnantól pedig minden rendben lesz vele - ő szeretné, ha az orosz jövőre is Carlos Sainz csapattársa lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: