DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mennyi esély van egy terrortámadásra a Német Nagydíjon?

A Német Nagydíj két év után tért vissza az F1-es naptárba, ám az elmúlt napok terrorcselekményei az országban elengedhetetlenné tették a biztonság javítását Hockenheimben.

Ha azonos kontextusban halljuk a biztonság és a Forma-1 szavakat, akkor általában a bukókeretre, a halóra, az óriási kifutóterületekre, vagy a gumifalakra gondolunk, és ez így is van rendjén. Csakhogy az önmagából egyébként is kifordult világ az elmúlt hetekben többször is kénytelen volt megtapasztalni, hogy kis túlzással sehol sem vagyunk biztonságban. Két hét alatt összesen öt támadás történt Franciaországban és Németországban - Alain Prost szülőhazájában előbb a július 14-ei ünnepségeket tette tönkre egy ámokfutó Nizzában, 26-án, kedden pedig egy Rouen melletti templomban mészároltak.



Németországban előbb egy vonaton, baltával a kezében támadott egy fiatal fiú, majd a müncheni Olympia bevásárlóközpontban ölt meg kilenc embert egy merénylő, Ansbachban pedig egy helyi fesztivál közelében robbantotta fel magát egy férfi. Az események után nem véletlen, hogy országszerte megerősítették a közbiztonságot, ez alól pedig a soron következő Német Nagydíj sem marad ki. Hockenheimben azt mondták, hogy minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy ne történjen támadás az F1-es futam helyszínén - a pálya biztonságát felügyelő CAM Security megduplázta kihelyezett emberei számát a hétvégére.

„Jelenlegi információnk szerint mindenütt ott lesznek majd, hiszen mindenki óvatos ebben a helyzetben” - nyilatkozta Bernie Ecclestone a The Telegraph-nak. „Nem látom, hogy mit csinálnak, de kapcsolatban vagyunk velük. Mindenki éber most, különösen Németországban, de a versenyt nem fenyegeti veszély” - tette hozzá a brit, amit a német pályán is megerősítettek.

„A rendőrség egyelőre nem tud semmilyen fenyegetésről, amely a hétvégi Forma-1-es versenyt érintené Hockenheimben” - mondta a pálya egyik sajtómunkatársa. „A hockenheimi rendőrség és más, releváns hatóságok közeli kapcsolatban vannak a promóterrel, és jelenleg is vizsgálják a helyzetet a nemrég történtek fényében, és mindent megtesznek azért, hogy a versenyre kilátogatók biztonságban érezhessék magukat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: