DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Force India megtartaná Perezt

A silverstone-i F1-es gárda mexikói pilótája nagy népszerűségre tett szert három futamon szerzett két dobogójával, többen már Kimi Raikkönen helyén látják - de a csapat nagyon szeretné megtartani.

Sergio Perez a Monacói és Európa Nagydíjon is harmadik helyen zárt, ami csak olaj volt a tűzre a Ferrarival kapcsolatos pletykák terén. A mexikói a Scuderia juniorjaként kezdte F1-es pályafutását, és egyre több helyen látják már Kimi Raikkönen helyén. A csapat műveleti igazgatója nemrég úgy fogalmazott, hogyha a Ferrarinak kell a pilótájuk, akkor fizessenek érte, de olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Perez fogja befizetni magát a vörösökhöz.



Nos, az élete formájában versenyző mexikói fél évig még biztosan a Force Indiánál fog versenyezni, de jelenlegi alakulatánál bíznak benne, hogy jövőre is tekerheti a kormányt. „Nagyon, nagyon magabiztos vagyok afelől, hogy Checo nálunk marad a következő évben is, de soha ne mondd, hogy soha” - nyilatkozta Bob Fernley, a gárda csapatfőnök-helyettese a Motorsport.com-nak. „Sok minden megtörténhet, különösen ha olyan komoly csapatról van szó, mint a Ferrari.”

„Ha van érdeklődés, bár nem tudunk róla, és semmiféle megkeresés nem volt - így inkább csak a média spekulációjáról van szó -, akkor Checóé az érdem azért, mert felkeltette az emberek figyelmét. Csak négy csapat van előttünk, így nagyon minimális eséllyel rendelkezünk” - mondta Fernley, aki reméli, mihamarabb sikerül véglegesíteni a felállásukat.

Perez annak idején szintén remek eredményeivel és három dobogós helyezésével keltette fel a McLaren figyelmét 2013-ban, azt azonban a mexikói élete legrosszabb döntésének nevezi, mivel egy év után parkolópályára tették Wokingban. Így kerülhetett azonban a Force Indiához, ahol önmagát megtalálva talán már kész arra, hogy egy nagycsapatnál tekerje a kormányt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: