DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button élvezi a csapatépítést a McLarennél

Jenson Button, a McLaren F1-es pilótája beszélt arról, mit élvez jelenleg a legjobban a száguldó cirkuszban, ha már az elért eredmények nem okoznak neki nagy örömöt az elmúlt években.

A 2009-es világelső jövője még korántsem biztos a McLarennél, de ha a wokingiakkal nem tudna megegyezni, más csapatok igényt tartanának a szolgálataira. A Williams remek pilótának tartja Buttont, hiszen világbajnokról van szó, ráadásul olyanról, aki a mérnökök mellett maga is hozzájárul az autója fejlesztéséhez. Ezt a tevékenységét a brit sem tagadta, akinek elmondása szerint nagy örömöt jelent a versenyzői munka ezen része is.

„Mindenki azt szeretné, hogy így beszéljenek róla, szóval ez nagyon kedves volt tőle” – utalt Button Claire Williams néhány nappal ezelőtt tett nyilatkozatára.

 Button_06.23(2)



A veterán pilóta így folytatta: „Nem tudom még, hol leszek jövőre. Egy biztos: élvezni akarom azt, amit csinálok, és jó helyen szeretnék lenni, akár jó eredményekért harcolhatok vagy egy csapatot építhetek a semmiből, akár a dobogón végezhetek, vagy a győzelemre lesz esélyem. Remélhetőleg a McLaren erős és versenyképes lesz jövőre, de azt is tudom, hogy vannak más lehetőségeim is.”

A 2009-es világbajnok elmondta, miben leli a legnagyobb örömét jelenlegi alakulatánál: „Azt hiszem, hogy fontos tagja vagyok a csapatnak. Minden verseny után elmegyek a gyárba, nézem az ottani folyamatokat, és megpróbálom segíteni a mérnökök és az aero-szakemberek munkáját. Úgy érzem, hogy jó irányba haladunk az autóval, és ezt rendkívül élvezem.”

A brit pilóta végül a következő mondatokkal zárta gondolatait: „Jelenleg nagyon élvezetes ez a része a munkának. Nem nyerünk, nem vagyunk ott a dobogón, tehát kell egy más területet találni, amiben örömét leli az ember a munkája közben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: