DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Ehhez meg kell fésülködnöm reggel

Daniel Ricciardót éri a megtiszteltetés, hogy az Orosz Nagydíj pénteki első szabadedzésén kipróbálja autóján a Red Bull védőplexijét. Az ausztrál szerint mindenki hozzá fog szokni a látványhoz, bár a nézőknek furcsa lesz.

A Red Bullnál megszületett a döntés, miszerint Ricciardo viszi pályára a fejvédő újítást péntek délelőtt, mielőtt a csapat leszerelné azt és átváltana megszokott programjára. Az elem a mérete miatt az autó körüli légáramlatokat is alaposan befolyásolja, így egyelőre csak azt akarják felmérni, hogy tényleg olyan zavartalan kilátást biztosít-e, mint azt a csapat gondolja.

„Én fogom kipróbálni az első edzésen, teljesítek vele egy installációs kört. Biztos vagyok benne, hogy az első két percben nagyon sokat leszek a képernyőn, szóval nem árt, ha megfésülködök majd reggel!” - kezdte viccesen válaszát az ausztrál, amikor Szocsiban a részletekről faggatták.

ChI8EZ4WMAAfC6H



„Az első benyomás alapján jónak tűnik. Elég méretes szerkezet, szóval az aeróra és mindenre hatással lesz. Ez kifejezetten egy olyan dolog, amit a pályán kell kipróbálni, hiszen mozgás közben változó körülményekkel szembesülünk. A garázsban ülni egyelőre könnyű vele. Eddig úgy tűnik, hogy a kilátást illetően is jónak kell lennie.”

Az FIA már 2017-től szeretne bevezetni valamilyen extra fejvédelmet biztosító eszközt, egyelőre pedig úgy tűnik, hogy a Red Bull védőplexije lesz a befutó a Barcelonában tesztelt halóval szemben. Ricciardo szerint az autókon ezáltal lezajló esztétikai átalakulást elsősorban a rajongók fogják megérezni.

„Nyitottnak kell lennünk némi változásra. Persze máshogy fognak kinézni az autók, de 2009-ben is alaposan átalakultak. Akkor én is pokolian rondának tartottam őket, de fokozatosan finomodott a kinézetük, mi pedig megszoktuk őket” - utalt a legutóbbi komoly aerodinamikai szabályváltozásra. „A rajongók már megszokták, hogy a sisakot látják, és ez az egyetlen dolog, ami vezetés közben látszik a versenyzőből. Én mellette vagyok a biztonsági vonzata miatt, és ha a következő 20 év során csak egyetlen életet is megment, akkor már megéri.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: