Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Ha nem lesz versenyképes, kiszáll az F1-ből a Red Bull?

Dietrich Mateschitz szerint ha nem kapnak versenyképes motort 2016 után, átgondolják az F1-es folytatást - bár idén a céljuk a harmadik hely, hosszabb távon nem akarnak kiegészítő szerepbe kényszerülni.

Érdekes véleményt fogalmazott meg Dietrich Mateschitz, a Red Bull főnöke: szerinte nem csak a Mercedes, de a Ferrari ereje is árt a Formula-1-nek és itt nem csak a pályán mutatott fölényre gondol. A két gyártó egyértelműen uralkodott az előző szezonban (bár köztük is egyértelmű volt a sorrend) és idén is hasonló dominancia várható részükről, ráadásul több csapatot is ők látnak el motorral - Mateschitznek nem igazán tetszik a helyzet. Ez végül is érthető: a Red Bull hiába próbált meg szakítani a Renault-val, sem a Mercedes, sem a Ferrari nem volt hajlandó motort szállítani nekik, a Toro Rosso pedig végül 2015-ös erőforrást kap az olaszoktól.

"Bernie nagyon jó helyzetben van. A mi szituációnk az, amikor a farok csóválja a kutyát, a Mercedes és a Ferrari ereje nem tesz jót az F1-nek" - fogalmazott Mateschitz. A motorhelyzet elég érzékenyen érinti a Red Bullt és az biztos, hogy nem akarnak kiegészítők lenni a nagykutyák játékához. "Jelenleg még minden kérdés nyitott. Az biztos, hogy nem fogunk az ötödik helyért harcolni a következő öt évben. Ha nem kapunk versenyképes motort 2016 után, nem marad más választásunk, mint hogy elgondolkodjunk a jövőnkön. Az F1 nem a Tour de France és biztosan nem fogunk kiegészítő szerepkörben szerepelni."

RedBull

Ugyan a Red Bullnál idén ismét nagyon sok múlik azon, hogy a Renault motorja mennyit fejlődött, Mateschitz ezúttal megdicsérte a franciákat. "Habár az erőforrás alapvetően ugyanaz, mint tavaly, az a benyomásom, hogy a Renault keményen dolgozik az új embereivel a megbízhatóságon. Szenvedélyt, nagyon profi hozzáállást és sikeréhséget láttam náluk. Az új RB12 egyike a legjobb autóknak, amit valaha készítettünk, Adrian (Newey) és csapata mestermunkája" - dicsérte meg a Red Bull karosszériáját is Mateschitz. 

"A mi célunk az, hogy harmadikak legyünk a két gyári csapat mögött és verjük meg azokat az istállókat, amelyek az ő motorjaikkal mennek. A Toro Rossónak is nagyon jó autója van, a negyedik-hatodik helyért küzdhetnek a gyártók versenyében, habár a motorjuk nem kap majd fejlesztéseket szezon közben" - beszélt az erőviszonyokról a Red Bull főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?