Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
F1

A Williams nem erre számított

Nem a várt módon alakult a Williams negyedik F1-es tesztnapja, Felipe Massa délutánja ugyanis szinte körözés nélkül telt el egy rendszerprobléma miatt – a megoldásra azonban már rájött a csapat.

A csütörtöki barcelonai tesztnapon Massa a 9. helyen zárt 1:26.483-as időeredménnyel – a brazil versenyző 54 kört tett meg, ugyanis csak délelőtt volt lehetősége érdemi munkára. A Williams-pilóta korábban elmondta, az autó erősebb, mint a tavalyi évben, ám mindenképpen hátráltató tényező, ha nem tudják a tesztet maximálisan kihasználni és a tervezett programot teljesíteni.

 Massa

Massa természetesen csalódott a problémák miatt, ám legalább annyi pozitívum volt az utolsó tesztnapon, hogy a délelőtti terveket sikeresen teljesítették. „Nem vagyok elégedett a mai nappal – nem igazán volt hasznos nap. A legfontosabb dolog az volt, hogy az aerodinamikai tesztet elvégeztük délelőtt, így megérthettük a számokat és az autóval kapcsolatosan mindent. Sajnos délután nem tudtunk sokat körözni. Arra számítottam, hogy többet tudok majd vezetni.”

A Williams mérnöke, Rod Nelson szintén tartalmasabb csütörtökre számított, ám elmondta, a hiba orvosolható, így nincs miért aggódniuk. „A mai nap egyike volt azoknak, amelyektől félek. A délelőtt nagy részét az aerodinamikával kapcsolatos munkával töltöttük, ami elég sikeres volt. Napról napra haladunk a programokkal. Sajnos problémánk akadt az egyik rendszerünkkel az ebédszünetben, és ez megakadályozta azt, hogy sokat körözzünk a pályán – pedig ezt terveztük. Tudjuk, hogy mi a gond, megoldásunk is van rá, szóval a következő hétre tekintünk előre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?