DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone az F1 eladása esetén is marad

Bernie Ecclestone megerősítette, ő továbbra is az F1-ben marad, még akkor is, ha a sokszor emlegetett tulajdonosváltás még idén bekövetkezik – az üzletembert minden jelölt meg akarja tartani.

Miután Ecclestone bejelentette, hogy akár már idén új tulajdonosa lehet a Formula-1-ben, olyan spekulációk láttak napvilágot, melyek szerint az F1 ura is távozhat a sportból. A brit azonban nem hagyta, hogy sokáig ilyen pletykák terjedjenek a paddockban, ezért már csütörtökön úgy nyilatkozott, biztosan marad 2016-ban is. „A három érdeklődő, aki megvásárolná a részvényeket, megkért engem, hogy írjam alá a szerződést, hogy maradok” – idézi őt az Autosport.

 Ecclestone



A 84 éves üzletember jelenleg 5,3 százalékos részesedéssel bír az F1-ből, azonban elmondta, ez nála is marad: „Nem eladóak” – nyilatkozta. Az EU hamarosan vizsgálatot indíthat a sport ellen, valamint a Red Bull és a Toro Rosso esetleges távozása sem tünteti fel pozitív színben a királykategóriát. Ecclestone azonban nem aggódik: „Azt hiszem, aki követi a Formula-1-et, az tudja, hogy millió alkalommal voltunk már ilyen helyzetben."

A legnagyobb részt jelenleg a CVC Capital Partners birtokolja a sportból, minden bizonnyal ezt értékesítik még az idei év végéig. Ecclestone elmondta, az érdeklődőknek meglehetősen komolyak a szándékaik, így csak a jelenlegi tulajdonosokon múlik, hogy hány százalékot adnak el nekik. „Három ember van, aki érdeklődik. Beszéltem velük egy kicsit, és most még inkább lelkesek – ha a részvényesek el akarják adni papírjaikat, akkor el is fogják.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: