DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Manor idei legjobb eredménye

Az idei F1-es silverstone-i nagydíj bővelkedett izgalmakban, és meglepő fordulatokat hozott. Ennek köszönhetően a Manor is elkönyvelhette idei legjobb eredményét egy 12. és egy 13. hely által.

Annak ellenére, hogy a csapat legjobb eredményét érte el hazai pályán, a két pilóta nem volt maradéktalanul elégedett. Voltak problémáik, azonban mégis sikerült helyt állniuk.

manor_silv2



„Nagyon örülök, hogy a 12. helyen fejezhettem be a futamot” – kezdte nyilatkozatát Roberto Merhi. – "Hogy őszinte legyek, nem ez volt a legjobb hétvége a számomra, de amikor számított, minden jobbra fordult, és sikerült megtalálnom azt a teljesítményt, ami ahhoz kellett, hogy továbbmenjek. Amikor az időjárás változni kezdett, és feltettük az intereket, nehéz helyzetbe kerültünk, mivel nem tudtuk mi fog következni, nehéz volt megítélni, hogy mi fog történni. Sokáig voltunk az intereken még azelőtt, hogy az eső intenzívebb lett, így a verseny vége előtt ismét ki kellett állnunk. A csapat keményen dolgozott ezen a hétvégén, ezért jó volt őket ily módon megjutalmazni az elmúlt hónapok fejlesztési munkálataiért. Nagyon jó volt hazai közönség előtt versenyezni, de most már a nyári szünet előtti utolsó futamra kell koncentrálnunk.”

Will Stevens ugyancsak nem volt teljesen elégedett a leintést követően. „A csapat számára jó eredmény, ám számomra frusztráló volt. A hétvége igazán pozitív volt egészen a verseny első feléig, nagyon jól mentünk az opciós gumikon, nagyon jól működtek. Ám amikor esni kezdett, kiálltunk az átmeneti gumikért, 15 körig volt fent, de az eső csak néhány körig tartott. A verseny végére szinte már slickeken voltam, így megpördültem, ami miatt megsérült az autó orra. Végezetül azonban mégis pozitívak vagyunk, sikerült előrébb lépni, a csapat jól teljesített, és hihetetlen volt érezni a hazai közönség biztatását. Mindent egybevéve egy különleges és emlékezetes futamunk volt.”

A csapatfőnök, John Booth is reagált a hétvégére, elmondása szerint nagyszerű munkát végeztek a hazai pályán, és nagyon boldog volt amiatt, hogy ők is megmutathatták, mit tudnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: