DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone maradjon, szakértőkkel az oldalán

A múlt héten Luca di Montezemolo egy kissé félreérthető nyilatkozatot tett az F1 vezetésével kapcsolatban, ám most pontosította szavait: a korábbi Ferrari-vezér szerint Mr. E-nek maradnia kell.

A német Manager Magazin múlt heti számában megszólalt Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke, aki arról beszélt, hogy a Formula-1 fő tulajdonosának, a CVC-nek milyen elvek mentén kellene javítania a sportág helyzetén.

A Maranellóból tavaly ősszel távozó korábbi Presidente úgy nyilatkozott, hogy a CVC-nek egy menedzseri csoportot kellene a sportág élére állítania, akik a pénzügyi, a marketing és a modern tömegkommunikáció (azaz a „digitális világ”) szempontjait állítják előtérbe.

eccl_montezemolo



Mivel mindez, különös tekintettel az utóbbira, éles ellentétben áll azzal, amit a 84 éves supremo, Bernie Ecclestone képvisel, Montezemolo szavait több lap is úgy értelmezte, hogy az olasz üzletember Ecclestone eltávolítását javasolja a sportág éléről. Hogy gondolt-e erre Montezemolo, azt persze nehéz lenne megmondani, ő mindenesetre a Gazzettának nyilatkozva pontosította szavait:

„Sosem mondtam, hogy Bernie Ecclestone-nak félre kellene állnia. Úgy ismeri a Formula-1-et, mint senki más, ezért maradnia kell addig, amíg nem biztosította, hogy jó kezekbe kerül majd a sportág. Az ő oldalára kellene néhány kiváló embert állítani: pénzügyi, marketing és digitális szakértőket” – mondta Montezemolo, akit Ecclestone tavaly ősszel az elsők közt búcsúztatott, amikor kiderült, hogy távozik a Ferrari éléről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: