DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

A TV2 harcba szállt a Forma-1-ért, jöhet Palik László

A kereskedelmi csatorna hamarosan induló sportcsatornáinak első számú húzóeseményeként az F1-es világbajnokság közvetítési jogait szeretnék megkaparintani - már a következő évtől.

Az Andy Vajna tulajdonában lévő kereskedelmi csatorna a minap jelentette be, hogy hét új adóval a közeljövőben fenekestül felforgatja a tévépiacot, és könnyen lehet, hogy a nézettségért folytatott hatalmi harcban a Forma-1-nek is szerepet szánnak majd. A Népszabadság ugyanis tudni véli, hogy a TV2 Csoport nem is egy, hanem két(!) új sportcsatornát tervez, és komoly érdeklődés övezte sporteseményeket is szeretnének megkaparintani.

Palik László már talán tudja, mit tartogat számára a jövő


A Premier Leauge mérkőzései, valamint a tenisz Grand Slam-tornák mellett a MotoGP, valamint a Forma-1 is feltűnhet majd a TV2 Sport1 és a TV2 Sport2, egyelőre nem hivatalos neveket viselő csatornákon. A Forma-1-es közvetítések jelenleg az MTVA tulajdonában vannak, és a futamok egy éve közmédia saját sportcsatornáján, az M4-en láthatóak.

Ám a FOM-mal kötött ötéves szerződés idén lejár, a TV2-nek pedig nem titkolt célja, hogy a komoly közönségarányt magáénak tudó világbajnoki sorozatot saját műsorára tűzze. Az MTVA-nál a Népszabadság kérdésére elmondták, hogy jelenleg is tárgyalnak a kereskedelmi jogok tulajdonosával, Bernie Ecclestone-nal, ez pedig tényleg azt jelentheti, hogy a kereskedelmi csatorna új játékosként beszállt a harcba.

Ha valóban a TV2-höz kerülne a magyar F1-es közvetítés, érdekes háttérvonulata lehet a történetnek Palik László szerepvállalása. A korábban hosszú évekig a sportággal fekvő és ébredő exkommentátort több alkalommal is látták a csatorna Róna utcai székházában, de tagadták, hogy beleszólása lenne a felesége által vezetett Tények hírszerkesztői feladataiba. Ezek után elképzelhető, hogy Palik már saját jövőjén dolgozik, és mint Bernie Ecclestone-t személyesen is ismerő üzletember, akár fontos szerepet játszhat a közvetítési jogok megszerzésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: