DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Pál Dénes és a gokart: Inkább vezetem, mint nézem

A napokban újabb különleges vendége volt a miskolctapolcai Avalon Parknak a magyar The Voice első kiírását megnyerő Pál Dénes személyében. Az énekes mesélt nekünk gokartos élményéről.

Hogyan kötöttél ki az Avalon Parkban?

Én az egészről valójában nem is tudtam. A 25. születésnapom alkalmából a barátnőm és a családom lepett meg ezzel az ajándékkal. Nagyon ritkán tudok hazajutni Miskolcra, és amikor ez rövid időre sikerül is, akkor sincs időm mindenre. Már egy-másfél éve terveztem, hogy ha lesz rá alkalmam, kimegyek az Avalon Parkba kipróbálni egy gokartot, és a családom most ezt váratlanul el is intézte nekem.

pd1



Mennyire számítasz rutinos gokartosnak?

Csak tavaly próbáltam ki először, amikor egy rokonom vitt el az egyik budapesti pályára. Túl nagy múltra tehát nem tekinthetek vissza ebben a sportban, mindössze két-három alkalommal ültem ezt megelőzően ilyen járgányban.

 

Milyen benyomásokat szereztél az Avalon Parkról?

Sok összehasonlítási alapom ugyebár nem volt, ám azonnal kitűnt, hogy az egyik legkorszerűbb gokartpályáról van szó. Eleve tetszik az elektromos hajtás, amivel a környezetet is kímélik, emellett pedig a pálya kialakítása is rendkívül korszerű és biztonságos. Nem lehet egy lapon említeni azzal a pályával, amit korábban Budapesten kipróbáltam, tehát nekem nagyon kellemes csalódás volt. Az egész Avalon Parkot látva is csak tátottam a számat, hiszen amikor legutóbb Miskolctapolcán jártam, még nyoma sem volt annak, hogy ott egyszer egy ilyen létesítmény fog kiépülni.

 

Egyébként milyen a viszonyod az autóversenyzéssel? Elkapsz néha egy-egy futamot a tévében?

Nem lehet rám azt mondani, hogy különösebb sportrajongó lennék. Inkább űzni szeretem őket, de azt sem elhivatottan, inkább csak hobbi szintjén, mint ahogy az most a gokarttal is történt. Ilyen formában azonban szívesen folytatnám a továbbiakban is, tehát szinte biztos, hogy még el fogunk látogatni az Avalon Parkba a családdal vagy a barátaimmal. Az autóversenyeket nem igazán követem a tévében, pár évre visszatekintve inkább a számítógépes autós játékokról van tapasztalatom. Alapvetően azonban a vezetés nagy örömet okoz, hiszen személyautóval rendszeresen közlekedek. Világéletemben szerettem vezetni és utazni, így a téma közel áll hozzám, az pedig külön élvezetet nyújt, amikor egy gokartozás alkalmával a száguldást is ki lehet próbálni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: