DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Második gyermeke is volt Fangiónak

Évtizedeken keresztül úgy tudták, az F1 legendás ötszörös bajnokának nincsen leszármazottja. A DNS-tesztek bebizonyították, hogy Ruben Vazquez is az argentin fia.

Az 1995-ben, 84 évesen elhunyt Juan Manuel Fangiót augusztusban exhumálták az argentin hatóságok, miután a bíróság apasági DNS-tesztet rendelt el. Egyszerre két férfi, a 77 éves Oscar Espinoza, valamint a 73 esztendős Ruben Vazquez bukkant fel, akik azt állították, hogy az ötszörös Formula-1-es világbajnok gyermekei. Fangio sosem házasodott meg, addig pedig úgy tudták, utódja sem született.



Decemberben megerősítették, hogy Espinoza valóban Fangio fia. Anyja, Andrea Berruet hosszú éveken keresztül az argentin versenyző élettársa volt. Most Vazquezt is értesítették a génvizsgálat eredményéről: a teszt bebizonyította, hogy ő szintén Juan Manuel Fangio leszármazottja.

Ruben Vazquez hosszú ideje hangoztatta, hogy a legendás Formula-1-es pilóta gyermeke, amit elhunyt édesanyja 2005-ben vallott be neki, a DNS-vizsgálatot azonban csak azután kérvényezte, hogy Espinoza is így tett. Vazquez anyja, Catalina Basali a 40-es években volt kapcsolatban a későbbi világbajnokkal. Vazquez elmondása szerint nem hírnévre vágyik, csak szeretné viselni a Fangio nevet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: