DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Több hölgy, mint győzelem - Coulthard nőügyei

A skót pilóta számára nehezen ment az elköteleződés, néhányszor megszökött közelgő esküvője elől, mielőtt megállapodott jelenlegi felesége mellett.

andrea murray (2)



David Coulthard első komoly barátnője, a kanadai Andrea Murray már gyerekként nagyon vágyott arra, hogy topmodell lehessen - divatbemutatókat rendezett, iskolatársaival vonult fel a helyi boltok ruháiban. 16 évesen fiú osztálytársainak köszönhetően majdnem véget ért karrierje - még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Elvállalt egy fehérnemű fotózást egy helyi cégnél, néhány kép azonban az iskolatársai kezébe került, majd keringeni kezdett a diákok között. Andrea kiborult és majdnem feladott mindent, de egyik tanára meggyőzte őt, hogy folytassa – a történtek pedig csak még jobban megerősítették őt.

Tiniként leszerződött egy közeli modellügynökséghez, de a város kevésnek bizonyult számára, nem erre vágyott. Elutazott Thaiföldre, hogy apjával éljen és modellként minél több tapasztalatra tegyen szert. Éppen Hong Kongban dolgozott, amikor a pilótával 1991-ben találkozott. David a Makaói Nagydíjon vett részt, Andrea pedig ott hoszteszkedett.

Néhány évig tartó kapcsolatuk alatt együtt éltek monacói lakásukban, de 1997-ben vége lett a románcnak. Andrea csak szűkszavúan beszélt az újságoknak az elválásukról - ami korántsem volt baráti: „Tudom, hogy David most már valaki mással van. Én belevetem magam a fotós karrierembe, ami kezd beindulni” – mondta akkor Andrea.

Egy, a párhoz közel álló forrás azt nyilatkozta a lapoknak, hogy Andrea lecserélte a közös lakás zárjait, mikor rájött párja új kapcsolatára Heidi Winchlinskivel. Nem sokkal később elhagyta korábbi otthonukat és visszament Kanadába.

andrea murray (1)

„Andrea New Yorkban van a barátaival, de hamarosan hazatér. Nagymértékben próbára teszi ez az időszak. Szörnyen érzem magam a helyzete miatt. Nem így kellett volna bánni vele. Elsősorban a lányom mellett állok, mert most erre van szüksége” – nyilatkozta a lány anyja a szakítás után.

Az anya meg volt róla győződve, hogy Andrea hátralevő életét Daviddel fogja tölteni. Két évvel korábban a modell szülővárosába is elvitte párját, hogy bemutassa barátainak. 

„Elmondhatom, hogy Andrea rajongott érte. Nem mindenki jön vissza az iskolába, hogy bemutassa a barátját” – mondta a modell egyik korábbi tanára. 

„Azt hittük, megütötte a főnyereményt és elment ebből az unalmas városból, de ő visszatért, hogy elhozza barátját is és láttuk, hogy Andrea mennyit törődik vele” – emlékezett vissza a lány egyik barátja.

 „Nagyon szerelmes volt Davidbe és tudom, hogy most szörnyű időszakon megy keresztül. Sok ember van Winnipegben, aki szereti őt, de ez nem az a hely, ahol maradni akar, hanem az, amit mindig is el akart hagyni” – mondta a lányt foglalkoztató modell ügynökség vezetője.

Nem sokkal később Emma Holland, a Virgin légiutas-kísérője is kitálalt. Bevallotta, hogy egy évig viszonya volt a versenyzővel 1995-ben, míg az Andreával élt. A világ minden táján találkoztak, mikor Coulthard versenyről versenyre utazott.

„David nem romantikus, két lábbal áll a földön. Eléggé félénk. Amikor elmentünk valahova, felvett egy baseball sapkát és a szemébe húzta. Nagyon ideges volt és azt mondta: nem szoktam ilyet tenni” – nyilatkozta Emma.

Heidi Winchlinski (2)

Az amerikai Heidi Wichlinski annak ellenére lett modell, hogy tiniként ez nem szerepelt a tervei között - míg ki nem szúrták őt egy fodrászatban és fel nem fedezték. Mellette aranyműves volt, majd ékszertervező lett és létrehozta önálló vállalkozását. A pilótával 1997-ben az IMG londoni sport menedzsment irodájában találkozott, akkoriban a lány ott dolgozott.

„Azonnali volt a vonzalom” – mondta Heidi.

„Heidi felém sétált és olyan volt, mintha mindenki más eltűnt volna a teremben” – tette hozzá David.

Coulthard számára Heidi egy stabil elem volt egy instabil világban, de elismerte, hogy kevés időt tudtak együtt tölteni, mivel ő hetente körülbelül két napot volt otthon Monacóban, Heidi szintén sokszor volt távol modell munkái miatt. A pilóta 2000-ben megkérte a modell kezét, miután ők és Coulthard személyi edzője, Andy túlélt egy repülőbalesetet Franciaországban.

„David választotta. Mindig azt reméled, hogy a barátod ismeri az ízlésedet, ő pedig jó munkát végzett. Ez a gyűrű tökéletes számomra” – mondta Heidi az eljegyzési gyűrűről.

A versenyző azonban mégsem állt készen az elköteleződésre, ezért az esküvő elmaradt. 2001-es szakításuk nagy sajtóvisszhangot kapott.

„A baleset megváltoztatta az életemet. Nem messze ült tőlünk a két pilóta, akik meghaltak. Mi épphogy megúsztuk. Előtte nem gondoltam a házasodásra, de utána úgy gondoltam, meg kellene tennem, így megkértem Heidi kezét. Nem sokkal utána rájöttünk, hogy nem fog működni. Azért, mert egy kicsit bevadultam! Úgy vezettem, mint egy őrült, csodálatos volt és nagyon jól ment. A magánéletem viszont egy kicsit kisiklott” – mondta Coulthard.

Heidi Winchlinski (1)

„Szerintem Heidi rájött az elmúlt hetekben, hogy csak egy dolog jár David fejében – és az nem ő. Csak az autóversenyzésre tud gondolni. Tudja, hogy ez lehet az utolsó szezonja, amiben megszerezheti a bajnoki címet, amire annyira vágyik, így semmi nem állhat az útjába – főleg nem egy románc” – nyilatkozta a pár egyik barátja.

Az újságok tudni vélték, ebben az időszakban komoly kapcsolata ellenére más nőkkel is együtt volt, például Ruth Taylor, Kendja Demoraes és Lady Victoria Hervey modellekkel, Heidi Klummal pedig együtt jelent meg a 2001-es Laureus díjátadón.

„Nem említek neveket. Buliztam. Elkövettem néhány hibát, de mindenki hibázik a kapcsolatában, nem? Heidi pedig boldog házasságban él Victoria exbarátjával, Seb Bishoppal.”

„Miután felbontottam az eljegyzésemet a barátnőmmel, Heidivel, kitomboltam magam egy kicsit egyedülállóként Londonban. Gyorsan rájöttem, mi hiányzik: Valaki, akivel szeretem eltölteni az időmet.”

Lady-Victoria-Hervey

Ruth Taylorral való kalandja a címlapokon landolt, miután a modell mindent részletesen elmesélt a sajtónak a londoni Metropolitan hotelben eltöltött bulijukról:

„Egyenesen odajött hozzám és elkezdtünk beszélgetni. Az első, amit észrevettem rajta az a szögletes állkapcsa és az izmos nyaka. A megjelenése nagyszerű volt. Nagyon hízelgőnek éreztem, hogy figyelemre méltatott.”

„Az arca ismerős volt, beszélt arról, hogy sokat utazik a munkája miatt, de nem fogtam fel, milyen híres is ő. Kérdeztem tőle, hogy olyan házas férfi-e, aki leveszi a gyűrűjét, mielőtt megpróbál lányokat felszedni – de állította, hogy nem és én hittem neki. Nagyon eredeti volt és igazán különlegesnek éreztem magam.”

„Azt mondta, hogy nincs barátnője és nem tudtam, hogy nem úgy van, mert nem igazán követtem a sportot. Jó buli volt, mindenki jól elvolt, talán egy kicsit túl jól is. Olyan élményben volt részem, amit sosem felejtek el. Csodálatos szerető” – mesélte mosolyogva Ruth.

„Ez volt az utolsó alkalom, amikor találkoztam vele. Ezután csak az újságokban láttam viszont, amikor arról cikkeztek, hogy elhalasztja az esküvőjét. Nem tudtam nem azt gondolni, hogy a halasztásnak van valami köze hozzám.”

Coulthard Simone Abdelnour brazil modellel Naomi Campbell 31-edik születésnapi partiján találkozott. A párt először 2001 áprilisában látták együtt, de akkor lehetett sejteni, hogy komoly a kapcsolatuk, amikor a versenyző meghívta a lányt, hogy lakjon vele Monacóban. Sokan azt gondolták, ő az igazi a pilóta számára és mellette fog megállapodni. A pár megosztotta idejét Monaco, London és Svájc között. David úgy gondolta, szexi barátnője karrierjére is jó hatással lehet. 2003-ban jegyezték el egymást – legalábbis a lány egy gyémántgyűrűvel az ujján tűnt fel a 2004-es az Ausztrál Nagydíjon.

simone (1)

„Még nem tervezzük az esküvőt, de megvan a gyűrű” – mondta Simone boldogan.

David azonban másképp nyilatkozott a dologról – szerinte egyáltalán nem jártak jegyben, mert ő még nem volt kész a házasságra.

„Simone és én nem jegyeztük el egymást. Négy éve vagyunk együtt és boldogok vagyunk – de az esküvői harangok egyelőre nincsenek a láthatáron. Jelenleg a vezetésre koncentrálok és arra, hogy a lehető legsikeresebb legyek a Forma-1-ben.”

„Amikor Simone találkozott velem, már pilóta voltam és még mindig az vagyok. Így tehát tudja, mi a prioritásom. A családom is mindig tudta, hogy a versenyzés az életem. 10 éves korom óta ezt csinálom, Simone megérti, hogy ha velem van, ez így megy. 20 héten át távol vagyok, a világ minden táján. Utána ott vannak a tesztek és a többi elfoglaltság. Így mindenki, aki közel áll hozzám, kezdetektől fogva ismeri a helyzetemet.”

„Simone egy értékekkel teli nő. A szépsége mellett tele van melegséggel, jó társ és barát. Csodálatos barátnő. Nem egyszerű egy nőnek egy Forma-1-es versenyzővel járni.”

„Nem számít, hogy házas vagy egyedülálló vagy. Csak az számít, hogy boldog legyél.”

Az egyik karácsonyi szünet nagy részét Simone hazájában, Brazíliában töltötték, éjszakai bárokban látták őket, majd Angra dos Reis szigetére utaztak nyaralni.

„Szerintem nagyon kedves Davidtől, hogy eljött meglátogatni Brazíliában, mert most egy kicsit többet megtud rólam, a barátaimról, az életemről. Bemutattam a barátaimnak és a családomnak, ez megerősítette a kapcsolatunkat. Mindenki nagyon kedvesnek találta” – nyilatkozta Simone egy brazil magazinnak.

„Jó volt megmutatni neki különböző dolgokat, az ország azon oldalát, amit a legtöbb turista nem ismer meg. Imádta minden percét és meglepte Sao Paulo, az a régió Skóciára emlékeztette őt, a napsütést kivéve.”

simone (2)

2005-ben szakítottak, amitől Simone lesújtott volt, de a helyzeten csak rontott, hogy Coulthard még a Mini Coopert és azt a néhány értékes tárgyat is visszakérte, amit a lánynak vásárolt.

„Simone kedves lány, de nem működött a kapcsolatunk” – mondta David.

„Simone-t sokkolta, hogy levelet kapott David ügyvédjétől. A Mini ajándék volt a 25. születésnapjára. Nagyon bántotta a jogi lépés és visszadta az autót. Nem volt szíve vele harcolni a bíróságon. Szerette Davidet és tervezték, hogy összeházasodnak, megvolt a gyűrű, feleségül kérte, tervezték az esküvőt, még a dátumot is kitűzték… Semmi oka nem volt azt hinni, hogy valami baj van. Tökéletes pár voltak. Majd David egyszerűen azt mondta, hogy vége, viszlát. Simone nem tudta, hogy mi az oka” – mesélte egy barátjuk.

A belga Karen Minier a brüsszeli szabadegyetemen tanult, majd modellkedett, később televíziós műsorvezető volt, két éven keresztül a francia TF1 csatornánál dolgozott Forma-1-es riporterként. 2005-ben és 2006-ban részt vett a Rally du Princess-en, ahol egy szakaszt is sikerült megnyernie. Később gyerekműsorokban volt látható, majd fia születése előtt felhagyott karrierjével. Egyik korábbi kapcsolatából már született egy lánya, Shannah, akivel a pilóta hamar megtalálta a közös hangot és mindig is jól kijöttek.

 „Abbahagytam a televíziós karrieremet, hogy a magánéletemre koncentrálhassak. A legutóbbi F1-es szezonban a párom azt akarta, tartsak vele. Nagyon fontos volt számára. Nem sokkal utána jött a kisfiúnk. Elfoglalt vagyok és most, hogy Dayton 4 éves, iskolába megy, így egy kicsit több időm van magamra” – mondta Karen egy 2012-ben készült interjúban.

karen_minier (1)

Kapcsolatuk egyik legromantikusabb pillanata a 2006 júniusában történt lánykérés volt:

„Elmentem Theo Fennellhez és vettem egy pár gyűrűt. Az egyiken volt egy hatalmas gyémánt, a másikon egy kicsit kisebb. Párizsban voltunk. Abban az étteremben akartam megkérni őt, ahol az első vacsoránkat eltöltöttük. Hozott nekem egy ajándékot, én pedig mondtam neki, hogy van valamim a számára. Térdre ereszkedtem és megkértem, hogy jöjjön hozzám feleségül. Odaadtam neki a nagy gyémántgyűrűt, de mondtam neki, hogy van egy másik, kisebb is, ha ez nem tetszik neki. Azt válaszolta: Kedvesem, akármilyen gyűrűt választasz nekem, az nagyszerű. Romantikus volt. Egyáltalán nem számított rá. Amikor igent mondott, mindkettőnk szemében könnyek voltak.” – idézte vissza Coulthard.

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy playboy lettem volna, figyelembe véve, hogy milyen fiatal voltam, mikor bekerültem a játékba és mi volt az ajánlat. Három hosszú kapcsolatom volt Karen előtt. Mindig is meg akartam állapodni. Az emberek azt hiszik, nagyvilági ember vagyok, de igazából imádok otthon lenni. Szeretek vacsorázni vagy klubokba menni a barátaimmal, de nagyon szeretném valakivel együtt leélni az életem. Karen figyelemre méltó nő. Van már egy kislánya és látom, hogyan viseli a gondját. Intelligens, szeretetteljes, érzékeny és vicces… ő minden, amit valaha is akartam. Remélem, kitart a kapcsolatunk.”

2013 novemberében kötötte össze életét Karennel.

„Az a hír járta, hogy David elvitette szüleit, Duncant és Joyce-ot Monacóba, mondván, hogy vigyázniuk kéne a gyerekre egy kicsit. Ám amikor megérkeztek, David meglepte őket az esküvővel. Minden nagyon titokzatosan zajlott” – nyilatkozta egy párhoz közel álló forrás.

„Karen és én azért házasodtunk össze, mert van egy közös gyerekünk és nem állt szándékomban mást elvenni feleségül. 10 éve vagyunk együtt, egy monacói hivatalban házasodtunk össze. Nem akarok elvenni a romantikus értékéből, de nem tudom úgy jellemezni, mint a legjobb napot az életemben.”

coulthard _ dayton

Élete egyik legmeghatározóbb pillanata fia, Dayton 2008-as születése. Idegesebb volt, amikor az újszülött gyermeket tartotta karjaiban, mint amikor versenyzett.

„Életem legnagyobb hete volt. Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy 15 évig versenyezhettem, erről csak álmodhattam gyerekként. De semmi sem fogható a fiam születéséhez, a versenyeken aratott győzelmek jelentéktelennek tűnnek.”

Karen és Dayton egy ideig még Brüsszelben lakott, míg David ingázott Belgium és Monaco között. A pilóta szerint a hercegségben élni sokkal biztonságosabb, mint például hazájában, Angliában – ahol karrierje kezdetén többször is betörtek otthonába - így nem akart onnan elköltözni és szerette volna, ha gyermeke is ott nő majd fel.

„Karen eljön Monacóba, amikor tud, én pedig Brüsszelbe. Az otthonom, az irodám és az üzleti ügyeim Monacóban vannak. Nem akarom az életem hátralevő részét Belgiumban tölteni. Az első években nem hiszem, hogy a baba tudni fogja, hogy Monacóban, Belgiumban vagy Twynholmban van.”

„Én gokartoztam 17 éves koromig. Határozottan szeretném, ha Dayton versenyezne, nem azért, mert azt akarom, hogy Forma-1-es versenyző legyen, hanem mert jót tesz a fegyelemnek.”

„Teljesen mindegy, hol vagyok a világban, az első az, hogy hazamenjek a fiamért és elvigyem az iskolába. Visszarepültem Ausztráliából, hogy ezt két reggel is megtehessem, utána mentem Malajziába. Amikor este otthon vagyunk, Karen főz, én mosogatok. Ha én csinálnám a vacsorát, rendelnék valamit. Nem akarok két órát a konyhában tölteni, amikor nem sok időm van otthon.”

karen_minier (3)

Coulthard nyíltan mesélt a Forma-1-es pilóták látszólag csillogó playboy életéről is:

„Találkoztam egy argentin ikerpárral a buenos aires-i paddockban. Grid girlként dolgoztak az autómnál, tartották a rajtszámomat. Az ajánlat világos volt: engem akartak, de én visszautasítottam. Ha visszatekintek, karrierem során ez volt az egyik döntés a kevesek közül, amit megbántam...”

„Monacóban élek, van egy jachtom, magánrepülővel járok. El kell ismernem: odavannak értem a nők. Fiatal versenyzőként sokukat kipróbáltam. Nem mindig voltam egyedülálló abban az időszakban, megcsaltam a barátnőimet. Ez nem olyan dolog, amire büszke vagyok.”

„A karrierem kezdetén sok alkalmam volt rá. Nők kopogtattak az ajtómon, maradtak egy órát vagy egy kicsit többet, anélkül, hogy tudtam volna a nevüket. Tulajdonképpen a péntek, a szombat és a vasárnap mindig is tabu volt nekem a versenyhétvégék alatt: nincs szex munkaidőben. De általában sok nővel voltam szerdán és csütörtökön. A grid girlök és a versenyzők között majdhogynem semmilyen érintkezés nincs, komolyan. A hosszú lábak csak a televíziónak vannak, nem nekünk.”

 „Versenyzőként másért is kell aggódnod, mint egy japán vagy brazil szépség telefonszámáért. Ha pilótaként ott ülsz a rajtrácson az autódban, csak a startra és az első kanyarra koncentrálsz, nem a grid girlök vonalaira. A valóság különbözik attól, amit sokan képzelnek a Forma-1-ről.”

„Most megtaláltam a nagy szerelmet. A fiunk, Dayton születése után csak nyugalmat szeretnénk. A gyerekszobát is kifestettem, pelenkát cserélek és éjszaka felváltva kelünk fel, ha a kicsi sír. Most ez a skót playboy élete. Imádom. Révbe értem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: