DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Mikulásgyárba is beszállít a Jaguar

Pontosan egy hónap múlva, december 2-án nyit az ország legnagyobb adománygyűjtő rendezvénye, a Mikulásgyár. Az egyik autós cég most azt vállalta, hogy a Balatonon és ügyfelei között népszerűsíti a karitatív rendezvényt.

Zsivany2



A Jaguar tulajdonosok a budaörsi szalonba és egy balatoni luxus csokiboltba vihetik majd ajándékaikat. Itt egy hatalmas csomagtartóval rendelkező F-pace terepjáróba tehetik át azokat a tartós élelmiszereket ruhákat, amelyeket majd beszállítanak a Mikulásgyárba.

Az autót, amely a Hősök terére viszi az adományokat, #Zsivány2 névre keresztelték. Ennek oka, hogy decemberben jön a Star Wars új epizódja, amelynek címe: Zsivány Egyes. A Jaguar legújabb típusát bevetik majd vidéken is. A Mikulás és Klón-sofőrje olyan gyerekeket visz Balatonfüred környékéről mozikba, akik még sosem voltak ilyen helyen.

Az akcióba bekapcsolódik Füred kapitány is, a balatoni mesehős. Őt, újságírók, turisztikai és reklámszakemberek azért kreálták, hogy nyáron népszerűsítsék a Balatont az utazni vágyó családok körében. Télen pedig azokat a tó körül élő gyerekeket segítsék, akik hátrányos helyzetük miatt még moziba sem jutnak el.

Füred kapitány bázisát Füreden, a Trüffel bárban alakítják ki. Itt árulják majd azt a Jaguar szeletet, amelynek bevételéből benzint vesznek az autóba. A Jaguar egyébként nem csak moziba viszi a gyerekeket. Együttműködési megállapodást kötött az Újszínházzal is, ahová Mikulás szintén visz családokat, olyan darabokra, amelyek arról szólnak, nem csak a pénz és a jó autók fontosak az életben, hanem a szolidaritás, az igazságosság, a munka tisztelete, a kooperáció is, amelyek hosszabb távon meghozhatják azt az eredményt, amely a jó élethez kell.

Éskovács Péter, az akció egyik szervezője elmondta: sokak körében furcsa lehet, hogy egy luxusautót használ a szegényeket támogató Füred kapitány és a Mikulás. Mi pontosan ugyanazt gondoljuk, amit Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes tavaly a Mikulásgyár megnyitóján mondott. Ő, arra hívta fel a figyelmet, hogy Mikulásgyár „a jómódban élő gyerekekről is szól. Bennük már fiatalkorban fontos tudatosítani, hogy a már nem használt, de jó állapotú játékaik felajánlásával ők is tehetnek azért, hogy másoknak ne kelljen minden nap nélkülözniük” - tette hozzá az akció szervezője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: