DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Száguldó celeb: a rendőrséget nem érdekli

Saját közösségi oldalán villogott Berki Krisztián (a „vasalós”, nem az olimpiai bajnok) azzal, hogy 250 felett száguld az M7-es autópályán – a HVG megkereste a rendőrséget, a válasz egészen elképesztő.

Mindenekelőtt kiemelnénk, hogy nem a Berki Krisztián iránti rajongásunk miatt foglalkozunk ismét az esettel, hanem mert magunk is elképedtünk azon a válaszon, amit a HVG-s újságíró kollégák kaptak a rendőrségtől. Összesen négy kérdést tettek fel, melyek végső soron arra kérdeztek rá, hogy milyen büntetésre számíthat a „saját magát lebuktató” celeb, illetve bárki más, aki hasonlóképpen cselekszik – azaz a közutakon mások veszélyeztetésével száguldozik, majd ezzel dicsekszik az interneten.

ab_berki

Az ominózus videó a képre kattintva tekinthető meg


„Önmagában az ilyen videók alapján általában nem tisztázható, hogy az adott cselekményt hol és mikor követték el, ezért az sem állapítható meg, hogy a cselekmény még büntethető-e egyáltalán, azaz elévült-e vagy sem” – többek közt ez áll az ORFK által adott válaszban, azaz voltaképpen kijelentették, hogy nem kívánnak foglalkozni az üggyel, annak ellenére, hogy mint az újságíró kollégák rámutatnak, egyetlen jól irányzott kérdés után máris tudhatták volna, melyik kamerák képét kell átnézni.

A teljes cikk ide kattintva olvasható – érdemes megtenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: