DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A családapák új kedvence lehet ez a crossover

A majdnem teljes motorpalettával megvásárolható 3008 GT Line elsősorban a designra gyúr, a 180 lóerős, 2.0 BlueHDi erőforrással hajtott GT azonban már valódi vezetési élményt is nyújt.

peugeot3008gt01



Néhány héttel azután, hogy a Peugeot bemutatta az új i-Cockpittal szerelt, második generációs 3008-ast, a francia márka további, sportos változatokkal örvendezteti meg a crossover rajongókat. A GT Line felszereltség elsősorban a látványra gyúr, spéci optikai kiegészítői – 18 colos, kéttonusú könnyűfém felnik, Perla Nera fekete visszapillantó tükrök, egyedi lökhárító és hűtőrács, krómozott dupla kipufogócső, Black Diamond tető - határozottan dinamikus külsőt biztosítanak a családi szabadidő-autó számára. Gépházteteje alatt ugyanakkor szinte a teljes motorpalettát megtalálhatjuk, a 100 lóerős, 1.6 literes BlueHDi, valamint a GT számára fenntartott, 180 lóerős, 2.0 literes BlueHDi kivételével. A kabinban szintén sportos atmoszféra – többek között Alcantarával borított ülések, típus-specifikus díszítőelemek, valamint a szabvány i-cockpit – várja az utasokat.

peugeot3008gt03

A GT verzió is tudja mindezt, annyi plusszal, hogy az agresszívabb modell már 19 colos könnyűfém felniken gördül, illetve az utasterében ízléses, réz-színű, valamint valódi tölgy dekorelemek tűnnek fel. Természetesen a GT vezetési élményből is többet nyújt, mivel kizárólag a legerősebb, 180 lóerős, 2.0 literes BlueHDi egységgel kapható, amihez hatfokozatú, EAT6 automata váltó társul. Mindkét változat az őszi Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.

peugeot3008gt07

peugeot3008gt05

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: