DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Na, most aztán tényleg baromira irigykedem!

A Ferrari Styling Center teljesen új, alumíniumból készült karosszériát álmodott meg a gazdag ügyfél számára, a V8-as motor teljesítménye viszont maradt a régi.

ferrari458mmspeciale01



Amióta először megláttam, azóta folyamatosan nézegetem a képeit. Egyszerűen nem bírok betelni a kézműves munkával készült Ferrari 458 MM Speciale szépségével, melyet a Ferrari Styling Center álmodott meg egy lelkes brit úriember számára. Az egyedi olasz sportkocsi a 458 Speciale vázát és futóművét használja ugyan, de a formája jelentősen különbözik tőle. Az olasz zászló színeivel díszített Bianco fehér karosszéria feketére festett oszlopokat kapott, amitől jóval drámaibb hatású a tető íve és az autó profilja. Ugyanezt a célt szolgálja a szénszálas első légterelő, ugyanakkor az új oldalsó légbeömlő-nyílás a motor hűtéséből is kiveszi a részét. A hátsó spoiler pedig extra leszorító-erőt termel. Mindezeken túl módosították az első fényszórók és a hátsó lámpaestek kialakítását, s egyedi könnyűfém felnik kerültek az olasz szépség alá.

ferrari458mmspeciale02

A pilótafülkében fehér varrással díszített Cioccolato bőrkárpitozás várja a szerencsés utasokat, s az hifit is „továbbfejlesztették”. Utóbbinak gyakorlatilag semmi értelme, hiszen ott van a 605 lóerős, V8-as szívómotor utolérhetetlen muzsikája, amit az idők végezetéig is elhallgatnánk, ha tehetnénk. A Ferrari 458 MM Speciale 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 325 km/h.

ferrari458mmspeciale03

ferrari458mmspeciale

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: