DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Majdnem Espace - Renault Grand Scenic 2016

Még az idén a kereskedésekbe kerül a családok számára kiemelkedő biztonságot nyújtó, új Renault Scenic, illetve annak hosszabb, akár hétszemélyes verziója, a Grand Scenic.

renaultgrandscenic2016b



Meglepően harmonikus az új Renault Grand Scenic formája, különösen az előző nemzedékkel összehasonlítva feltűnő, hogy a designerek milyen ügyes munkát végeztek. Addig-addig játszottak az ívekkel, illetve a homorú és domború felületek variálásával, hogy kifejezetten vonzó, dinamikus lett az akár hétszemélyes vagy nagy puttonyú egyterű karosszériája. A Renault mai kínálatába tökéletesen passzoló Grand Scenic egyébiránt jelentősen meg is nőtt az elődjéhez képest: 75 milliméterrel hosszabb, 20 milliméterrel szélesebb és 15 milliméterrel magasabb a kifutó nemzedéknél, tengelytávja pedig immár eléri a 2,8 métert. Így szinte fel sem tűnnek a keréktárcsák óriási átmérője, a Grand Scenic alapra 20 colos felnikkel kerül a kereskedésekbe, amihez a 30 milliméterrel megemelt szabad hasmagasság is hozzájárul.

renaultgrandscenic2016e

A Grand Scenic legnagyobb fegyvere mégis a helykínálata és a praktikuma, öt üléssel 18 literes a raktér kapacitása (a VDA szabvány szerint), előretolt második üléssorral pedig ez 866 literre nő. Ami azt is jelenti egyúttal, hogy a hátsó sor helyzete is változtatható, emellett még 63 liternyi tárolóhelyet is rejt a kabin. A belső kialakítás szintén jellegzetesen renault-os, a jól ismert R-Link 2 infortainment rendszer egy álló, 8,7 colos érintőképernyőn keresztül kommunikál az utasokkal, illetve többek között Bose hangrendszer is elérhető az autóhoz.

renaultgrandscenic2016a

A motorpaletta sem okoz meglepetést, az Energy motorcsalád benzines és dízel tagjai kerülnek a Grand Scenicbe. Benzines fronton a TCe 115 és 130 tartja a szolgálatot, míg a dízelen a dCi 110, 130 és 160 közül választhatnak a vásárlók, utóbbi kizárólag hatfokozatú duplakuplungos automata váltóval elérhető. Természetesen a biztonság a Grand Scenic fejlesztése során is elsőrendű kérdés volt a Renault számára, így aktív és passzív eszközök garmadája rendelhető az egyterűhöz, többek között sávtartást segítő rendszer, gyalogosfelismerővel kiegészített aktív vészfékezés és fáradtságfigyelő is lesz a felszereltségi listán. Az új Scenic és Grand Scenic értékesítése még az év vége előtt megkezdődik.

renaultgrandscenic2016d

renaultgrandscenic2016

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: