DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Civic Type-R besírna - Rowen Toyota Prius

Végre értelmet nyert az új Toyota Prius nem kicsit futurisztikus formája. Ehhez azonban kellett a Rowen International munkája is: a hatalmas hátsó szárny, a harcius diffúzor, s így tovább.

rowentoyotaprius06



Az egyszer biztos, hogy sosem láttunk még ennyire vagány Toyota Priust. Talán nem is akartunk (eddig), legalábbis olyan értelemben, hogy egy hibrid autóval szemben teljesen mások általában az elvárásaink, mint egyébként. Legyen takarékos, meg aerodinamikus, esetleg tágas és csendes az utastere, kicsit talán futurisztikus, de legfőképp látszódjon rajta, hogy „zöldek” vagyunk!

rowentoyotaprius

És akkor jön a japán Rowen tuningcég, s teljesen „átrajzolja” bennünk a környezetbarát, hibrid autókról kialakított képet. Mert az RR ECO-SPO Prius (2016) hátsó szárnyának és a négy kipufogójának látványától még a Honda Civic Type-R is besírna. Ha tudna! Mi pedig azon sem csodálkoznánk, hogy a felspoilerozott, nagyon vad kinézetű Toyota orrában 3-400 lóerő tombolna. De nem! A négy kipufogóval, harcias diffúzorral és első spoilerrel, oldalsó szoknyákkal, LED-es fényekkel és kéttónusú, 19 colos könnyűfém felnikkel felvértezett Prius továbbra is „zöld” és hibrid. Csak más, mint, amit megszoktunk! Nagyon állat! Egyébként az optikai, aerodinamikai kiegészítők szénszálas műanyagból készülnek, s darabonként is megvásárolhatók…

rowentoyotaprius01

rowentoyotaprius03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: