DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Mint a 14 karátos autó - Spofec RR Wraith

Az eredetileg 632 lóerős V12 erőforrás 717 lóerő és 986 Nm leadására képes a Spofec Roll-Royce Wraith Overdose-ban. A jelentős teljesítménytöbblet mellé elképesztő megjelenés párosul. Nézzék csak!

ottrollsroycewraith01



Mikor először megláttam a képeken, Rejtő Jenő 14 karátos autója jutott eszembe. Gyerekfejjel valahogy így képzeltem el. Persze, az Alfa Romeo volt, ez meg Rolls-Royce, és mégis.

ottrollsroycewraith02

A hosszú, magas és erőteljes orr, illetve a rövid farban végződő lejtős tetőív a klasszikus túrakocsik arányait idézi, s minden vadsága, brutalitása ellenére van az autóban valami nemes szépség. Pedig a különleges színválasztás és az Overdose névre hallgató, szénszálas aerodinamikai csomag is inkább az agresszivitásra játszik rá, miként a 22 colos, fektére fényezett könnyűfém keréktárcsák szintén a sportkocsik világát idézik.

ottrollsroycewraith04

A hatalmas gépház alatt a 6.6 literes, biturbó, V12 aggregát a Spofec motorguruinak hála, immár 717 lóerő és 986 Nm leadására képes, ami 85 LE és 186 Nm többletet jelent a gyári változathoz képest. Ez a menetteljesítményeken is meglátszik, a Rolls-Royce Wraith Overdose mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége viszont maradt a régi: 250 km/h. A Spofec – profiként - a nagyobb teljesítményhez igazította a fékrendszert, valamint állítható magasságú futóművet és sport-kipufogórendszert is illesztett a Wraith-hez.

ottrollsroycewraith03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: