DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Határ a csillagos ég, és még egy kicsit több

A Genfi Autószalonon vezette be a Rolls-Royce a Black Badge sorozatot, mely még egyedibbé varázsolja az angol luxusautókat. A Ghost után most a Wraith is megkapta a spéci csomagot.

rollsroycewraithbb01



A képen látható Rolls-Royce Wraith Black Badge karosszériája például vörös és fekete. De természetesen lehet éjsötét színben is rendelni, kinek mi tetszik éppen. A lényeg, hogy a nemes kupé magasfényű fekete króm Spirtis of Ecstasy figurát visel magán, s szintén sötét króm légbeömlőket kapott a lökhárító, továbbá a hűtőmaszk rácsozása is ilyen. Feltétlen külön említést érdemelnek a 21 colos szénszálas könnyűfém keréktárcsák, melyek kizárólag a Black Badge verzióhoz rendelhetők.

rollsroycewraithbb08

Elképesztően elegáns az utastér is, a kétszínű bőrkárpitozás mellé a csillagos ég és egy teljesen egyedi műszerfalburkolat társul.

rollsroycewraithbb07

Nem mellékesen a 623 lóerős Wraith a legerősebb modell a Rolls-Royce kínálatában. A 6.6 literes V12 motor nyomatékát azonban még tovább növelték a Black Badge verzióban, immár 870 Nm áll a szerencsés pilóta rendelkezésére. És egy vadonatúj nyolcfokozatú automata sebességváltó, mely könnyedén megbirkózik ekkora nyomatékkal is. Végül, de nem utolsósorban az intelligens légrúgózást is „felfrissítették”, így bármilyen útfelületen hűvös nyugalommal hajt végig.

rollsroycewraithbb05

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: