DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Öt csillagot kapott a Prius a törésteszten

A Prius maximális pontszámot ért el az oldalirányú ütköztetés vizsgapontban, illetve az autonóm vészfékezési rendszer működésének vizsgálata ugyanilyen jó eredménnyel zárult. Röviden: a Prius a kategória egyik legbiztonságosabb tagjának számít.

toyotapriuseuroncap01



A Prius sikerrel teljesítette az Euro NCAP szigorú, széles körű tesztfeltételeit, amelyek immár nem csupán azt vizsgálják, a jármű mennyire óvja utasait és a gyalogosokat valós körülmények között, de a biztonsági felszerelések minőségét és kínálatát is figyelembe veszik. A full hibrid autó kiváló, 92 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasvédelmi vizsgálatokon. A gyermek utasvédelmi teszteken 82, a gyalogosvédelem terén 77 százalékot teljesített, míg a biztonsági segédrendszerek vizsgálati pontban 85 százalékot érdemelt ki.

toyotapriuseuroncap03

Külön elismerést kapott az autonóm vészfékezési rendszer, ez a funkció a jármű ütközés előtti biztonsági rendszerének része, és nem csupán felismeri a gépkocsi útjába kerülő gyalogosokat, illetve járműveket, hanem reagálni is képes a kialakult helyzetre. A Toyota Safety Sense további eleme a minden sebességtartományban üzemelő, aktív sebességtartó automata, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer aktív kormányvezérléssel, az automatikus távolságifény-vezérlés, vagy a jelzőtábla-felismerő rendszer.

toyotapriuseuroncap

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: