DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Már csak a WRX STi-ben bízhatunk!

De hogy jó hírt is mondjunk, az új Impreza platformja 70 százalékkal merevebb a korábbinál, s még alacsonyabb lesz tőle az autó súlypontja. A Subaru történelmi jelentőségű javulásról beszél!

subaruimprezahatchback2017b



A Subaru minden eddiginél nagyobb vezetési élményt és kényelmet ígér az új Impreza kapcsán, természetesen nem WRX szinten. Ugyanakkor a hosszabb, szélesebb és alacsonyabb karosszéria jóval aerodinamikusabb a korábbinál, az új globális platform – ahogy a bevezetőben is írtuk – pedig 70 százalékkal merevebb az elődjénél. Ehhez jön még az alacsonyabb súlypont és az áttervezett futómű, mely megakadályozza az Impreza dőlését kanyarokban. Sőt, egyenesekben és autópályán is pihentetőbb lesz az új modell vezethetősége, miközben a mozgékonysága is javult.

subaruimprezahatchback2017c

Mind a szedán, mind az ötajtós verzió a japán márka átfésült, 2.0 literes boxermotorjával érhető el, ezúttal 152 lóerős csúcsteljesítménnyel. Az immár közvetlen benzin-befecskendezéses erőforráshoz CVT Lineartronic sebességváltó és szimmetrikus összkerék-hajtás kapcsolódik, mindkettő  korábban is klasszisokkal jobb volt a konkurenciánál. Emellett a sport változatok Active Torque Vectoringgal is fel lesznek szerelve, mely az egyedi futómű hangolással és a 18 colos könnyűfém felnikkel különösen magabiztos viselkedést garantál az Impreza számára. A biztonságról ugyanakkor a legmodernebb aktív védelmi és vezetőtámogató rendszerek gondoskodnak, úgy, mint az adaptív sebességtartó automatika vagy a sávtartó funkció. Az utastérben pedig a Starlink infotainment rendszer biztosítja az utasok informálását és szórakoztatását, illetve SOS gyorssegély funkcióval is rendelkezik.

subaruimprezahatchback2017e

subaruimprezahatchback2017

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: