Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
Autó

Gyorsabb, mint a gyári RS6 performance

Az ABT RS6 Avant első példánya a Genfi Autószalonon lesz kiállítva.

abtaudirs6avant01

Johann Abt 1896 alapította meg önálló kovácsműhelyét Kemptenben, s a 27 éves mester ezzel egy máig sikeres cég alapkövét tette le. Azóta sok víz lefolyt az Illeren, a kovácsműhelyből időközben versenyistálló és tuningműhely lett, ám a magas fokú szakértelem még mindig a régi.

abtaudirs6avant04

A bajor iskolavárosban működő, 120 éves ABT ezúttal egy különleges Audi RS6-tal bizonyítja rátermettségét, és egyúttal saját születésnapját is megünnepli. Mindössze 12 darab készül az RS6 Avantból, melynek 4.0 literes, V8-as TFSI motorja a tuningmesterek áldásos tevékenységének köszönhetően immár 730 lóerős és 920 Nm leadására képes. Így a quattro összkerék-hajtású, négykarikás kombi a 320 km/h-t is megfutja, amivel gyorsabb, mint a gyári RS6 Avant performance.

abtaudirs6avant

Az RS6 Avantot a brutális teljesítményhez illően felöltöztették, szénszálas spoilerkészletet illesztettek a karosszériához, illetve 22 colos könnyfém felniket illesztettek alá. Az utastér kivitele is méltó az ABT filozófiájához és szakértelméhez, kétszínű bőrkárpit és ALcantara burkol mindent, miközben egyedi szőnyegek és „emlékplakett” mutatja, hogy különleges Audiban ülünk. Az ABT RS6 első példánya a Genfi Autószalonon is ki lesz állítva.

abtaudirs6avant05

abtaudirs6avant03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?