DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Az OSRAM harcba száll a hamis xenonlámpákkal

A fogyasztók védelme érdekében, a világítástechnikai gyártócég egy önálló bizalmi programot fejlesztett ki, amely megvédi a vásárlókat a rossz minőségű másolatoktól. Az innovatív kétlépcsős biztonsági ellenőrzés során a vásárlók meggyőződhetnek arról, hogy az általuk vásárolt lámpa eredeti OSRAM gyártmány-e, a nemzetközi minőségi és biztonsági előírásoknak megfelelve.

Biztonsági címke az olcsó hamisítványok kiszűrésére

OSRAM-Trust Label



Az eredeti OSRAM fényszórólámpa termékek és az olcsón előállítható másolatok között hatalmas különbségek vannak, annak ellenére, hogy kívülről megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ezért „Trust programot” indított útnak a gyártó, hogy a silány minőségtől és az idő előtti lámpa meghibásodásoktól megkímélje a járművezetőket. A program legfontosabb célja, hogy a xenon lámpák hitelességét az új csomagolás segítségével ellenőrizni lehessen. A fényszórólámpák csomagolásán lévő új biztonsági címke hiánya az első jele annak, hogy a lámpa hamisítvány. A címkén lévő kód egyértelműen hozzárendeli a csomagolást egy adott lámpához. A hologramos biztonsági címke és az integrált biztonsági sáv megnehezíti a hamisítók életét, ugyanakkor a fogyasztók számára garantálja a termék hitelességét. Az új csomagolásokkal folyamatosan kerülnek a termékek a hazai üzletekbe.

OSRAM-HID_D1_Lampdata

Hitelesség ellenőrzése 2. lépésben

További kétségek kizárása érdekében az OSRAM lámpák hitelességét online módon is lehet ellenőrizni. A Trust program honlapján a vásárlók a biztonsági címkén található hét számjegyből álló kódot az ellenőrző sávban megadhatják, vagy a csomagoláson feltüntetett QR-kódot egyszerűen beolvashatják a közvetlenül kapcsolódva az online ellenőrző eszköz felé. Ezt követően az ellenőrzés gombra kattintva megjelennek a kódhoz tartozó lámpa adatai. Amennyiben az adatok megegyeznek a megvásárolt lámpán található adatokkal, akkor a fogyasztó teljesen biztos lehet abban, hogy eredeti OSRAM lámpát vásárolt. Rendellenesség észlelése esetén, a honlap tájékoztatja a vásárlókat a teendőkről.

További információkat az OSRAM Trust program honlapján talál:

www.osram.com/trust

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: