Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
Autó

Buick Avista Concept – Kortárs Gran Turismo

Csak nekem tűnik úgy, hogy "valakik" átcímkéztek egy Chevrolet Camarót?

buickavistaconcept

A Buick visszatérve történelmi gyökereihez, az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon egy gyönyörű formájú, 2+2 üléses sportkupét állított fókuszba. Az Avista alapjait a Chevrolet Camaro adja, tengelytávja pont ugyanolyan hosszú, mint konszerntársáé – 2812 milliméter -, s arányaiban is hasonlít rá. Ez mindenesetre reménykeltő lehet a márka rajongói számára, hiszen nem lehetetlen, hogy a „kortárs Gran Turismo” sorozatgyártásba kerüljön.

Persze, erről egyelőre még nincs szó, ám az izmos külsejű, jellegzetes hűtőmaszkú sportkupé hosszú gépházteteje alatt egy igazi erőforrás is rejtőzik, méghozzá egy duplaturbós, hengerlekapcsolós technológiával bíró V6-os formájában. Csúcsteljesítménye 400 lóerő, ami egy nyolcfokozatú automataváltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez, a magabiztos úttartásról pedig a GM Magnetic Ride Control felfüggesztése gondoskodik.

buickavistaconcept05

Egyedül az utastere futurisztikus az Avista tanulmányautónak. A rendkívül elegáns utastérben hatalmas panorámatető, különálló ülések, teljes bőrkárpitozás, modern digitális műszeregység és IntelliLink infotainment rendszer várja az utasokat.

buickavistaconcept08

buickavistaconcept01

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?