DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Mansory Carbonado Apertos – Nem lehet megunni

Mindössze három példány készült ebből a fantasztikus külsejű, tetőtől-talpig szénszálas anyagból készült Mansory Aventadorból.

mansoryaventadorcarbonadoapertos01



Még tavaly az Essen Motor Show-n mutatta be a Lamborghini az egyik legkülönlegesebb modelljét, a nyitott karosszériás Carbonado Apertost. A neves tuningcég alaposan átalakította az autót, szénszálas karosszériája hosszabb, szélesebb és aerodinamikusabb a gyári modellénél. Ám nem elégedtek meg annyival, hogy lecseréltek „néhány” karosszériaelemet, például a motorháztetőt, a diffúzort vagy az első spoilert, hanem az eredetileg 700 lóerős V12-es motort is kezelésbe vették. A 6.5 literes erőforrás csúcsteljesítményét 1250 lóerőre húzták, a maximális nyomatékot viszont mindössze 900 Nm-ben korlátozták elektronikusan. Így a Carbonado Apertos 2,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 380 km/h.

mansoryaventadorcarbonadoapertos04

A roadster utasterét is átalakították a sajátos stílusukban, az elöl 20, hátul 21 colos kovácsolt könnyűfém felniken guruló Mansory kétszemélyes kabinja eléggé hivalkodó. Ám valószínűleg a gazdag tulajdonosainak pont ez kell, ráadásul különben sem fenyeget gyakorlatilag senkit az, hogy hozzájusson egy ilyen típushoz.

mansoryaventadorcarbonadoapertos02

A Mansory ugyanis mindössze 3 példányt készített belőle, az árcéduláján pedig 1.200.000 eurós összeg szerepel. A hír aktualitása pedig csak annyi, hogy a Mansory néhány új fotóval örvendeztette meg a rajongótáborát.

mansoryaventadorcarbonadoapertos05

mansoryaventadorcarbonadoapertos03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: