DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Óriási lopottalkatrész-raktárt számoltak fel Csorváson

13 embert vettek őrizetbe a Békés megyei Csorváson a rendőrök egy raktárházban tartott ellenőrzés során, miután a bázison 170 millió forint értékben találtak lopott autóalkatrészeket.

2013-ban a német hatóságok hívták fel a figyelmét a Magyar Rendőrségnek egy csorvási férfire, aki nagy mennyiségű használt alkatrészt árult egy online aukciós portálon. A hazai szervek ezt követően rajtaütöttek egy telephelyen, ahol nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű alkatrészt foglaltak le.

image (3)_2



A hvg.hu információi szerint, a rendőrök további házkutatásokat és helyszíni szemléket tartottak egy orosházi raktárban, illetve egy csorvási telephelyen is. A két helyszínen összesen 10 115 darab alkatrészt, valamint 217 darab autóváltót és jelentős mennyiségű karosszériaelemet is találtak,  amelyek értéke összesen 165 millió forint.

image (1)_4

A vizsgálat során kiderült, hogy a felszámolt bázisokon összesen 151 darab szétbontott autó volt, amelyből 99 lopásból származott. Ezek közül 46 darabot Magyarországról tulajdonítottak el.

 

image (4)_2 

image (2)_3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: