DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

VSR HTCC : Laguna Seca!

Az európai közönségnek leginkább a MotoGP révén ismerős pályán került megrendezésre az utolsó előtti forduló. Az ex WTCC-s autóknak azonban kicsit szűkebb volt a pálya, mint Rossiéknak.

Az időmérőn az elmúlt két VSR-es futamát megnyerő Nagy Dániel legyőzhetetlen volt. A második helyre a Formula.hu csapat tagja, Nagy Dávid hozta meg a dízel Seatot, míg a harmadik a RaceCenter BMW-t terelő Toldi Balázs lett.

2_2



A rajt Nagy Daninak parádésan sikerült. A mögüle rajtoló BMW armada nem tudta megelőzni, ami nem kis meglepetés volt. Mellőle rajtoltó névrokona már nem járt ilyen szerencsével. Őt 3 BMW is le tudta rajtolni és az 5. helyen fordult be az első kanyarba. Báldi Gergő nem vett részt az időmérőn így az Ő futama az előre jövetelről szólt. A hátsó kerekes rajttal és az első kanyarban kikerült balesettel együtt több mint 10 pozíciót javított már az első körben! Végül a 6. helyre hozta be a BMW-t, ezzel is növelve előnyét a pontversenyben. Nagy Dávid az 5. lett, amivel komoly lépést tett előre, ugyanis a bajnokságban előtte lévő 2. helyen álló Varga csupán a 10. lett, míg az összetett 3 helyen lévő Molnár csak a 9. amivel nem sikerült a második futam első sorába kerülni egyikkőjüknek sem. A visszatérő Varga Dávid – Szűcs Máté páros a 2. és 3. helyen hozták be a BMW-t, míg a győztes Nagy Dani lett! A TC kategóriát Nagy László nyerte!

A futamról készült felvétel itt tekinthető meg:

Báldi Gergő a BMW-vel nagyon jól elkapta a rajtot és Dudás Bencével együtt végig harcoltak a győzelemért. Bence a futam második felében az első kerék hajtásnak köszönhetően elhasználta a gumikat és Gergő könnyedén átlépett rajta. A TC bajnoki cím felé hajtó Nagy Laci is megelőzte és közelített első nagy kategóriás dobogós helyezése felé. Varga Péter kiugrott a rajtnál így a mezőny végére került, míg Molnár verekedte át magát a mezőny első felén. Egy balesetnek köszönhetően, amiben Nagy Dani – Nagy Dávid – Varga Dávid hármas keveredett bele, már az ötödik helyen haladt és közelített Dudásra. Toldi Balázs a futam utolsó köreiben megelőzte a harmadik helyen haladó hondát és a futam utolsó köreiben a Dudás-Molnár-Nagy Dani triójának harcát lehetett szemmel követni. Hogy mi lett a vége? Nézd meg fentebb az adást!

Az utolsó forduló a Hungaroring lesz! A bajnokságot Báldi Gergő 1 fordulóval a vége előtt megnyerte. A Formula.hu csapat tagja Molnár Dániel áll a második helyen. Csupán 5 ponttal van mögötte a Formula.hu csapat másik tagja, Nagy Dávid. A bajnoki negyedik helyen lévő Varga Péter már 30 pontra van, de ez még nem jelent semmit ugyanis 200 pont gyűjthető a futamon! Hármuk közt fog eldőlni a dobogó második és harmadik foka!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: