DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

F1-Archív: Schumacher Raikkönentől tart a leginkább

Névhasználati vita a Lotus és a Lotus között, Schumacher szerint a Mercedes készen áll a vb-címre, súlyos balesetet úszott meg Hamilton – az elmúlt két évtized január 25-i F1-es híreiből válogattunk.

2023: Mohammed ben Sulayem FIA-elnök szerint rövid időn belül újabb gyártó kötelezheti el magát 2026-tól kezdődően – éppen ezért lenne hibás lépés, ha rácsapnák az ajtót a Cadillacre és az Andrettire.

2022: Az utolsó pillanatban kényszerült megváltoztatni a fioranói tesztjének tervét a Ferrari egy szabályértelmezési vita miatt. A Scuderia ugyanis eredetileg egy 2021-es, azaz előző évi autóval körözött volna a saját tesztpályáján, s bár a csapatok valóban kérték ennek lehetővé tételét, mivel az új szabályrendszer miatt okafogyott a tilalom, ezt még nem fogadták el, így a maranallóiak inkább a biztonság kedvéért a 2018-as gépet használták Charles Leclerc-rel, Carlos Sainzcal és Robert Svarcmannal.

2021: A 2009-es F1-es világbajnok, Jenson Button Lewis Hamiltonhoz és Nico Rosberghez hasonlóan saját csapatot indít az idén induló Extreme-E-ben JBXE néven, ráadásul ő versenyezni is fog a formációval.

2020: A Renault 15 millió fontot ruházott be enstone-i bázisába, de Cyril Abiteboul szerint ezt nem tudták kamatoztatni a műszaki vezetés hiányosságai miatt. A csapatvezető Pat Fry toborzásától remél változást.

2019: Végre kapott legalább egy minimális mennyiségű pénzt az elmaradt fizetésekből az egykori Caterham több mint kétszáz volt dolgozója, miután lezárulni látszik a 2014-ben csődeljárás alá került istálló körüli jogi hercehurca.

2018: Ejtette az Európai Unió vonatkozó bizottsága elé benyújtott panaszát a Sauber és a Force India, amelyet a Formula-1 vezetési és pénzelosztási rendszerével kapcsolatos aggályok okán nyújtott be.

2017: Silverstone helyett a Hungaroring ad otthont a második szezonközi Formula-1-es tesztnek, azaz a csapatok a Magyar Nagydíj utáni keddre és szerdára is a mogyoródi pályán maradnak.

f1-archiv-0125



2016: A Pirelli kétnapos tesztbe kezdett a Paul Ricard versenypályán annak érdekében, hogy javítson az esős gumik teljesítményén, Kimi Raikkönen viszont szkeptikusan nyilatkozott az új vizes pályás abroncsokról az első napot követően.

2014: Raikkönen szerint képtelenség egyelőre megjósolni, hogyan alakul majd a viszonya a szezon közbeni csaták hevében Fernando Alonsóval. A finn négy év után tért vissza a Ferrarihoz, ahol a 2009 végén éppen a helyére érkező spanyol lesz a társa.

2013: Bernie Ecclestone szerint Toto Wolff és Niki Lauda „hatalomátvétele” és Lewis Hamilton érkezése után idén már nem lesz kifogása a Mercedesnek, ha ezúttal sem tud versenyképes idényt futni.

2011: Mindkét fél, azaz a Group Lotus, valamint a Tony Fernandes-féle Team Lotus csapat is magabiztos az első tárgyalás előtt azzal kapcsolatban, hogy használhatják majd a legendás nevet a Formula-1-ben.

f1-archiv-0125-2

2010: A három év után visszatérő Michael Schumacher szerint a Mercedes készen áll arra, hogy harcba szálljon a vb-címért, Ross Brawn pedig úgy véli, a hétszeres vb-győztes a kihagyás ellenére is a legjobb formáját fogja nyújtani – hangzott el az istálló csapatbemutatóján.

2008: A Force Indiához átigazolt Giancarlo Fisichella nem számít arra, hogy egykori alakulata, a Renault futamokat nyerhet idén – annak ellenére sem, hogy visszatér hozzájuk a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

2007: Sérülés nélkül megúszta valenciai tesztbalesetét az újoncévére készülő Lewis Hamilton: a McLaren közlése szerint az autó viszont annyira megsérült, hogy nem tudják megjavítani, így a brit nem folytathatja a gyakorlást.

2006: Luca di Montezemolo Ferrari-elnök szerint a trónról az előző évben letaszított Michael Schumacher a legjobb versenyző, akit valaha látott a száguldó cirkuszban.

2005: Pat Symonds, a Renault technikai igazgatója szerint jogos a csapat optimizmusa az új autóval kapcsolatban: a szakember szerint jobban fognak szerepelni, mint az előző idény során.

f1-archiv-0125-3

2004: Michael Schumacher szerint nem a Williams lesz a Ferrari legfőbb kihívója az előttünk álló F1-es szezonban, hanem a McLaren Kimi Raikkönennel, aki az előző évben is az utolsó futamig versenyben volt vele a címért.

2002: Ralf Schumacher még nem döntött arról, hogy fog-e szemüveget viselni a Formula-1-es futamok során, miután az előző év során észlelte, hogy úgy már jobban lát.

2000: Lemond a Jaguar Racingnél betöltött elnöki pozíciójáról Jackie Stewart, a korábbi háromszoros vb-első viszont így is a csapat tagja marad, s elmondása szerint hétről hétre ellátogat majd a gyárba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: