DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
Retro

F1-Archív: Megjósolhatatlan, jó lesz-e a Red Bull

Fernando Alonsót óva intik új csapattársától, Christian Horner Sebastian Vettelt és a csapatát is dicséri, Kimi Raikkönen rájön a Ferrari szenvedésének titkára. Az elmúlt évek híreiből válogattunk.

2022: Az Alfa Romeónál végig tisztában voltak azzal, hogy az Audi tárgyalásokat folytatott a Sauber istállójával. Erről a csapattól nemrégiben a Ferrarihoz távozó Frederic Vasseur beszélt.

2021: Akár maradhatott volna is Kimi Raikkönen az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint. Bár a finn versenyző már a szezon elején elhatározta, hogy befejezi F1-es pályafutását Frédéric Vasseur szerint az istálló továbbra is nyitott lett volna a közös munkára. Valtteri Bottas pedig nem tud elszakadni szeretett hobbijától: a téli szünidőt Ausztráliában töltő versenyző december 26-án már rajthoz állt egy kisebb, helyi érdekeltségű bicikliversenyen Adelaide-ben, az Ausztrál Nagydíj egykori helyszínén.

2020: Nem bánja Max Verstappen, hogy anno nem ment a Mercedeshez. Úgy véli, a Red Bull színeiben is szép jövő vár rá.

2019: Jót tettek azzal Sebastian Vettel lelkének, hogy neki adták a szingapúri győzelmet – ez Mattia Binotto csapatfőnök véleménye, aki reméli, a négyszeres világbajnok ezután magabiztosabb lesz, és a csapatával is javul a kapcsolata.

2018: Amennyiben az F1-es lehetőségeik a sikerre túlzottan lekorlátozódnak, a Red Bull Le Mans-t fogja célba venni.

2017: Lewis Hamilton szerint az idei autójuk volt eddig a legnehezebben megérthető. Nem hiába illették a „díva” becenévvel.



2016: Kimi Raikkönen tudni véli a Ferrari szenvedésének okát. Úgy gondolja, az, hogy a csapat sikertelenül próbálja felvenni a harcot a Mercedesszel a vb-címért, csak még jobban visszaveti őket.

2015: Sergio Perez a negyedik helyre várja csapatát, a Force Indiát a soron következő szezonban.

2014: Ami nem öl meg, az megerősít – legalábbis Christian Horner hisz ebben. A Red Bull csapatfőnöke úgy gondolja, Sebastian Vettel csapnivaló 2014-es szezonja csak még jobbá teszi a négyszeres világbajnokot.

2013: Pozitívan csalódott a Mercedesszel kötött partneri megállapodásban a Williams. A csapatvezető, Claire Williams elárulta, ez a kapcsolat eddig jobb, mint gondolták.

2012: Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull-legények hősiessége kellett ahhoz, hogy végül 2012 is az ő évük legyen, mind csapat, mind egyéni szempontból.

2011: Komoly ambíciói vannak Karun Chandhoknak az új évre. Amellett, hogy szeretne harmadik számú pilótaként megmaradni a Formula-1-ben, még a WEC-be is beszállna.

2010: A friss bajnoki siker ellenére a Red Bull technikai igazgatója, Adrian Newey nagyon óvatos. Szerinte lehetetlen megjósolni, kitart-e a jó forma a következő szezonban is.

2008: „Fantasztikus” – ez a Formula-1-es mezőny egyöntetű véleménye az algarvei pályáról, amelyen nemrég volt lehetőségük vezetni egy teszt keretében.

2007: Figyelmeztetést kapott Fernando Alonso Emerson Fittipalditól: leendő csapattársával, Nelson Piquet Juniorral nagyon vigyáznia kell, mert legalább akkora kihívója lesz, mint Lewis Hamilton.

2006: Rájött a BMW, mi okozta a problémáikat a téli tesztek korai szakaszában. A feltételezésekkel ellentétben nem a gumik nehezítették meg a dolgukat, hanem az elektronika rakoncátlankodott.

2005: Teljes japán felállása lehet a Super Agurinak a következő évben. A pletykák szerint ugyanis Yuji Ide a legesélyesebb jelölt Takuma Sato csapattársaként.

2004: A BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen szerint a Ferrari komoly előnyben lehet a következő szezonban, amikor érkeznek a V8-as motorok. Maguk a maranellóiak is elismerik, jól állnak a fejlesztésekkel.

2001: Rubens Barrichello saját megfogalmazása alapján a valaha volt leghosszabb szabadságát tölti.

2000: Norbert Haug leadja tippjét a jövő évi egyéni világbajnokságot illetően. Szerinte David Coulthard mindenkit felülmúl majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: