DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
Retro

F1-Archív: Vettel Senna szintjén

Hamilton figyelmeztette Vettelt, a Lotus Grosjeant dicséri, a McLaren leigazolta Buttont, Coulthard ferraris tesztelő is lehet – az elmúlt két évtized legérdekesebb november 18-i F1-es hírei.

2022: A szabadedzésekkel megkezdődött a szezon utolsó F1-es hétvégéje Abu Dhabiban. Az első edzésen még Lewis Hamilton, a délutáni etap során viszont már Max Verstappen volt a leggyorsabb George Russell és Charles Leclerc előtt. Utóbbi aggódik a Ferrari versenytempója miatt, a tét pedig az év végi második hely lesz közte és Sergio Perez között. A délelőtti események során több tartalékos is lehetőséget kapott.

2021: Csütörtökön még mindig Max Verstappen és Lewis Hamilton Brazíliában történt kontaktja a fő téma. A Mercedes egy eddig nem elérhető onboard videóra hivatkozva kért felülvizsgálatot – az interlagosi stewardok több órán át tárgyalták az esetet, és végül úgy döntöttek, csak pénteken hoznak döntést.

2020: Nico Hülkenberg elismerte: a Red Bull-os pletykák vele kapcsolatban nagyon elcsendesedtek az utóbbi időben, így nem sok esélyt lát rá, hogy ő legyen jövőre Max Verstappen új csapattársa.

2019: Mattia Binotto szerint Sebastian Vettel és Charles Leclerc között jobb a viszony, mint az kívülről tűnhet – bár azt a Ferrari-főnök is elismerte, hogy brazíliai ütközésük aligha segített ilyen tekintetben.

2018: Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője biztos benne, hogy Max Verstappenből egy napon világbajnok lesz, amint a „nyers” megmozdulásaitól meg tud szabadulni – mindezt az interlagosi Esteban Ocon-féle pályán és azon kívül történt incidensei után mondta.

archiv-1118-1-2017



2017: Lewis Hamilton elárulta: a bakui incidensük után jelezte Vettelnek, hogy ne mutasson vele szemben többször tiszteletlenségre utaló jeleket, mert „különben problémák lehetnek”. A német az azeri versenyen a biztonsági autó mögött koccant szándékosan mercedeses ellenfelével.

2016: Esteban Ocon arra számít, hogy egyenlő bánásmódban fogja részesíteni a Force India, amikor a következő idényben csatlakozik hozzájuk Sergio Perez csapattársaként.

2015: Fernando Alonso állítja: közel sem annyira frusztráló a középmezőnyben kínlódni a roppant megbízhatatlan McLaren-Hondával, mint másodikként végezni Hamilton mögött a Mercedesszel – ami enyhe utalás Nico Rosberg helyzetére…

archiv-1118-4-2015

2014: Vettel nem érzi magát kívülállónak a Red Bullnál annak ellenére sem, hogy egy ideje már bejelentették, hogy 2015-től csatlakozik a Ferrarihoz.

2013: Eric Boullier, a Lotus csapatvezetője az USA Nagydíjon és a szezon második felében mutatott produkciója alapján úgy érzi, Romain Grosjeant már a négy legjobb pilóta között kell számon tartani.

2012: Hamilton győzelmét hozza az első austini USA Nagydíj, a McLaren pilótája Vettelt vadászta le az első helyért, míg Alonso lett a harmadik, így utóbbi két pilóta között csak Brazíliában dől majd el a vb-cím.

2011: Vitalij Petrov kifakadt a Renault-ra: szerinte jó stratégiával és némi fejlődéssel sokkal jobb eredményeket is elérhettek az évad második felében – így viszont a Német GP alig szereztek pontot.

archiv-1118-2-2010

2010: A Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli úgy véli, a friss világbajnok Vettel – akinek első, 2008-as monzai sikerénél ott volt – van olyan jó pilóta, mint a legendás háromszoros vb-győztes –Ayrton Senna.

2009: A McLaren megerősítette, hogy leszerződtették a nemrég vb-t nyerő Jenson Buttont, aki így Hamilton csapattársa lesz a következő években a wokingiaknál.

2008: Bernie Ecclestone szeretné, ha a Formula-1-es világbajnokságot az a pilóta nyerné, aki a legtöbb aranyérmet, azaz győzelmet gyűjti egy szezon során, azaz medálrendszert vezetne be a pontok helyett.

2005: Továbbra is a levegőben lóg az 1997-es világbajnok jövője, miután a BMW elismerte, hogy még nem döntötték el, ki lesz jövőre Nick Heidfeld kollégája.

archiv-1118-3-2004

2004: David Coulthard elmondta: akár egy ferraris vagy renault-s tesztpilóta szerződésre is nyitott, amennyiben nem érkezik ajánlata versenyzői ülésre. A skót kilenc év után távozik a McLarentől Juan Pablo Montoya szerződtetése miatt.

2003: A Williams határozottan állítja, hogy nem fogják lecserélni Montoyát a 2004-es évadra, miután szokatlan korán bejelentették, hogy a kolumbiai 2005-re csatlakozik a McLarenhez.

2002: Elismerően beszélt honfitársáról a háromszoros világbajnok Jack Brabham, aki szerint Mark Webber és a Jaguar erős kombinációt fognak alkotni a következő szezonban.

2001: Az Arrows tulajdonosai úgy érzik, több anyagi támogatásra van szükségük, ha szeretnék, hogy a csapat a jövőben is fennmaradjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: