DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök

Megszületett Perezék harmadik gyermeke

Sergio Perez és felesége, Carola Martinez 2018-ban házasodtak össze, első gyermekük még ezelőtt, 2017-ben jött a világra. A kis Sergio Perez Jr.-t követte, Carlota 2019-ben, most pedig újabb örömhírrel szolgált a Red Bull pilótája, ugyanis újabb kisfiúnak adott életet felesége, aki az Emilio Perez nevet viseli.

„Nem volt tempó sem az autómban, sem bennem” – Stroll tanácstalan

Ellentétes érzésekkel zárhatta a Formula-1-es Japán Nagydíj időmérőjét az Aston Martin két pilótája, hiszen míg Fernando Alonso a Q3-ig jutott, ahol ötödik lett, addig Lance Stroll már a Q1-ben elvérzett, így csupán a 16. rajthelyről vághat majd neki a vasárnapi viadalnak. Pedig a kanadai már pénteken is az Aston által Suzukába vitt jelentős fejlesztési csomaggal felszerelt autót vezette, míg Alonso csak szombatra kapta meg az újításokat, amelyek szerinte a vártnál jobb tempót jelentettek az időmérőn. Ez azonban Strollnál nem mutatkozott meg – és azt sem tudja a pilóta, hogy miért:

„Minden jónak érződött. Egyszerűen csak túl lassú voltam ma. Nem volt tempó sem az autómban, sem bennem. Az autó gyorsnak tűnik, Fernando az is volt vele, szóval nem tudom, nincsenek válaszaim. Meg kell néznünk az adatokat, hogy lássuk, hogy a gumik és minden a megfelelő tartományban működött-e. Ez egy ilyen nap volt… nem tudom, nincsenek válaszaim, mindent át kell néznünk” – idézi Strollt a RaceFans.net portál.

f1-stroll-aston-suzuka-1

Vasseur nem félti Leclerc-t: „Csak egy tizedet kapott Carlostól”

Charles Leclerc nyilvánvaló csapaton belüli státusza és a 2025-ös pilótaválasztás fényében különösen szembetűnő, hogy a szezon kezdetén elbillentek az erőviszonyok a Ferrarin belül: Carlos Sainz szállította a győzelmet Ausztráliában, a közösen teljesített futamokon csapattársa előtt végzett és az időmérőkön is 2-1 az arány a japán kvalifikáció alapján – jócskán Leclerc előtt végzett Suzukában, negyedik lett gázpedálproblémájával, míg a csapattárs nem érti, hova tűnt a tempója.

A csapatfőnök, Fred Vasseur meg is kapta a kérdést a Sky riporterétől, aggódik-e a monacói miatt, akire a Ferrari a jövőt építi a 2028-ig meghosszabbított szerződéssel:

„Nem, egyáltalán nem. Charles a legutóbbi futamon második lett, szerintem 18 versenyző elfogadta volna ezt a helyet. Ma egy tizedet kapott csak Carlostól, és tökéletesen tudja, ha valamire szüksége van. Itt csak egy körről beszélünk. Hosszú a szezon, egyáltalán nem aggódom a helyzet miatt” – beszélt arról Vasseur, hogy nem félti Leclerc-t.

Döntöttek a felügyelők Russell veszélyes kiengedésének ügyében

Zajlott egy utólagos vizsgálat az F1-es Japán Nagydíj időmérőjét követően: még a Q1-ben engedték ki úgy George Russellt, hogy kis híján összeütközött a bokszutca gyorssávjában Oscar Piastrival. A felügyelők mindkét érintett versenyzőt, valamint csapataik képviselőit beidézték magukhoz, valamint megvizsgálták a videós bizonyítékokat. Ezek alapján végül azt az ítéletet hozták, hogy a Mercedest 5000 eurós pénzbírsággal sújtják a veszélyes kiengedés miatt.

A stewardok indoklásában az olvasható, hogy Russell elmondása szerint az volt a szándékuk, hogy a „dolgozó sávba” – ami a garázsokhoz közelebb húzódik a bokszutcában – forduljon ki a Mercedesszel, de a perifériás látómezőjében észlelte a brit, hogy a 44-es autó (azaz a csapattárs Lewis Hamilton) szerelője ott áll, így őt elkerülendő a gyorssávba akart beállni. Ahol viszont érkezett Piastri, a mclarenes pedig elmondta, hogy a kormányával elkerülő mozdulatot kellett tennie. A felügyelők a videók vizsgálata során arra jutottak, hogy Russell szerelője nem nézte meg, hogy tiszta-e a bokszutca, s ez akkor is a csapat felelőssége mind a dolgozó, mind a gyorssáv vonatkozásában, ha eleinte csak előbbibe akartak behajtani.

f1-russell-piastri-pit-video

Szombat reggel jön az F1-es Japán Nagydíj időmérő edzése – program

Bár korántsem annyira vészesen, mint két hete Ausztráliában, a hétórás időeltolódás miatt a suzukai hétvégén is korán kell kelnie annak, aki semmiről nem akar lemaradni. Szombaton például hajnali fél 5-kor kezdődik a harmadik, utolsó szabadedzés, az időmérőt pedig itthoni idő szerint 8 órai kezdettel rendezik. Itt a szombati menetrend a közvetítésekkel együtt (a hétvége teljes programja ide kattintva található!):

Szombat (április 6.)  
01:30 NASCAR Truck Series, Futam (tv: Aréna4, élő)
04:30-05:30 Formula-1, 3. szabadedzés (tv: M4 Sport, élő)
08:00-09:00 Formula-1, Időmérő (tv: M4 Sport, élő)

f1-suzuka-day1-verstappen

Először a 2021-es Mercedesbe ülhet be Antonelli, hogy „megérezze, milyen egy jó F1-es autó”

Mint arról nemrég beszámoltunk, a következő hetekben előbb Spielbergben, majd Imolában is Formula-1-es autót vezethet majd a Mercedes neveltje, Andrea Kimi Antonelli. Az idén a Formula-2-ben pallérozódó 17 éves pilótát a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton egyik lehetséges utódjaként tartják számon – ráadásul Toto Wolff szavai, miszerint hajlandók várni, miközben más jó pilótákat leigazolhatnak idő közben, szintén arról árulkodik, hogy az egyik fő jelölt lehet a fiatal olasz –, viszont a Mercedes-főnök szerint ezek a tesztek Hamilton átigazolása nélkül is tervben voltak, csak kiegészítették néhány plusz nappal.

A szabályok már azt is lehetővé tennék, hogy Antonelli egyből egy jelenlegi szabályrendszerben épített, friss generációs autót vezessen, hiszen két évvel korábbi technikát már használhatnak ilyen célra az F1-es istállók, és ebbe idén már beleesnek a 2022-es konstrukciók. Wolff azonban Suzukában félmosollyal az arcán elárulta, hogy Antonelli elsőként az utolsó vb-címüket szállító 2021-es autót fogja vezetni, s csak utána ültetik be a sokkal rosszabbul sikerült 2022-esbe: „Arra használjuk ezt a néhány napot, hogy komfortosan érezze magát egy F1-es autóban. Először a 2021-es autót fogja vezetni Ausztriában. Azt akarjuk, hogy megérezze, milyen egy jó autó, mielőtt beleültetjük a 2022-esbe” – mondta el Wolff.

f2-antonelli

Fotó: Prema

Egyetlen szóban reagált az Aston Martin a Newey-pletykákra

Mint arról mi is írtunk múlt héten, felröppentek olyan sajtóértesülések, hogy az Aston Martin és annak elnök-vezérigazgatója, Lawrence Stroll állítólag nagy pénzzel csábíthatja a Red Bull sztártervezőjét, Adrian Newey-t. Sőt, olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy a világbajnok konstrukciókat tervező szakember átigazolása és a Honda 2026-tól érkező gyári támogatása akár ahhoz is vezethet, hogy Max Verstappen is megérkezhet az Astonhoz.

Amikor azonban az F1-es Japán Nagydíj helyszínén, Suzukában nekiszegezték Mike Krack csapatfőnöknek a kérdést, hogy igazak-e a csillagászati összegről és a Newey-megkereséséről szóló hírek, egyértelmű és velős választ adott: „Nem” – jelentette ki Krack, aki újabb kérdésre hozzátette: „Rendkívül erős technikai csapatunk van Dannel [Fallows, technikai igazgató], Tommal [McCullough, teljesítményigazgató] és Lucával [Furbatto, mérnökigazgató]. Nemrég csatlakozott hozzánk Bob Bell. Szóval elégedettek vagyunk azzal, amink jelenleg van.”

f1-newey-redbull-suzuka

Új karosszériát kap az F1-es Kínai Nagydíjtól Ricciardo – de nem a szenvedése miatt

Halovány idénykezdeten van túl Daniel Ricciardo, aki a bahreini csapatutasítást leszámítva eddig rendre elmaradt csapattársától, Yuki Tsunodától, aki Ausztráliában a Visa Cash App RB első pontjait is megszerezte. Maga az ausztrál sem tagadta, hogy nem ilyen szezonrajtra számított és tudja, hogy gondjai vannak, bár a suzukai sajtónapon arról beszélt, hogy egy lépésre vannak ennek megoldásától. Viszont Ricciardo az elmúlt hetekben többször is tett arra utalást, hogy kérte a csapatát, hogy nézzék át az autóját, nincs-e azzal valami probléma.

Nos, ezt a tényezőt két hét múlva az F1-es Kínai Nagydíjon kizárhatják az egyenletből, Ricciardo ugyanis új karosszériát fog kapni. Ám mint azt Alan Permane, a Visa RB nemrég kinevezett sportigazgatója Suzukában elmondta: ennek nem a többszörös nagydíjgyőztes küszködése az oka, amúgy is elkészültek egy plusz karosszériával. „Nem gondolom, hogy nagy teljesítménykülönbséget jelentene, és főleg nem akarjuk azt, hogy ki-be üljenek a versenyzőink egyikből a másikba. Ez egy szerencsés egybeesés, hogy egy amúgy is érkezik. És nincs értelme Yukinak adnunk, sokkal inkább Danielnek. De nem a problémái miatt hozzuk a karosszériát, ez legyen világos. Csak minden összeállt” – idézi a szakembert a The Race portál.

f1-ricciardo-visarb-suzuka-1

Bianchi előtt tiszteleg módosított sisakfestésével Leclerc

Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője módosított sisakfestéssel versenyez a hétvégi Japán Nagydíjon, mellyel egykori barátja, Jules Bianchi halálának évfordulója előtt tiszteleg.

Bianchi a 2014-es suzukai versenyen szenvedett olyan mértékű fejsérülést egy munkagépnek ütközve, melybe kilenc hónappal a baleset után, 2015 júliusában sajnálatos módon belehalt.

"Különleges sisakfestés egy nagyon különleges személy emlékére. Már 10 éve, hogy elveszítettük Jules-t itt, Japánban. Rengeteg közös emlékünk van, melyet soha nem feledek. Hiányzol Jules, mindent meg fogok tenni, hogy vasárnap a pódium legfelső fokára juttassam ezt a sisakot" – tette közzé a közösségi médiás felületein Leclerc.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Charles Leclerc (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés

Hamilton optimistább: érzi a teljesítményt a Mercedesben

Most éppen egy fokkal optimistábban látja a világot az elmúlt versenyhétvégék során helyenként letargikus hangulatba kerülő Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok úgy fogalmazott, hogy minden probléma ellenére van potenciál a Mercedes idei autójában:

„Egyértelmű, hogy optimistább vagyok ezzel az autóval. Nyilván az első pár futamon csak pillanatokra érződött jónak, és csak pillanatokig volt meg a tempónk, aztán eltűnt. De az világos, hogy a teljesítmény ott van, csak azon kell dolgoznunk, hogy kiegyensúlyozottabb és könnyebben vezethető legyen a W15” – mondta Hamilton.

A brit azt is hozzátette, hogy ébren tartja éjjelente az, hogy hogyan tudna újra győzelmekért harcolni, mit tudna ő jobban csinálni, hogyan javíthatna az időmérőin, és hogy milyen beállításokat lenne érdemes kipróbálniuk – hangsúlyozta azt is, hogy mindent megtesz a Mercedesért és az idei sikerekért, a Ferrarival még nem foglalkozik.

f1-hamilton-2024-mercedes

Távozik a McLarentől a pilótanevelő programot vezető korábbi F1-es

Újabb fontos ember hagyja el a McLarent azok után, hogy néhány napja a csapat bejelentette, hogy újabb strukturális átalakításokat eszközöltek műszaki fronton és ennek részeként David Sanchez mindössze három hónap után távozott a gárdától. Most Emanuele Pirro jelentette be az Instagramon, hogy távozik a McLaren pilótafejlesztő programjának éléről. Pirro szűk három szezont húzott le annak idején az F1-ben, fő sikereit viszont a Le Mans-i 24 óráson aratta, amely versenyt háromszor is megnyerte. Az olasz exversenyző egy éve irányította a McLaren idő közben egyre népesebbé váló versenyzőfejlesztői programját: ide tartozott az IndyCarban szereplő Pato O’Ward, az F3-as bajnok Gabriel Bortoleto, a Toyota WEC-csapatában induló Ryo Hirakawa, az F1 Academyben versenyző hölgypilóta, Bianca Bustamente, valamint a rendkívül fiatal Ugo Ugochukwu és Brando Badoer is.

A RacingNews365.com szakportál értesülései szerint nem kirúgásról vagy menesztésről van szó, szimplán Pirro szerződése egy évre szólt, amelyet most nem hosszabbítottak meg. Az olasz a közösségi oldalán arról írt: hálás a lehetőségért, bízik benne, hogy a pilótanevelő program az általa kijelölt úton halad tovább, de most már hagyja „saját lábán megállni” a projektet.

f1-pirro-mclaren

Japánban is győzne a Ferrari

Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke a Japán Nagydíjat megelőzően úgy nyilatkozott, hogy mielőbb újra nyerni szeretnének, ám tudja, a Red Bull legyőzéséhez tökéletes munkát kell végezniük.

„Az Ausztráliában szerzett kettős győzelmünket követően érkeztünk Japánba, a győztes fíling pedig még keményebb munkára sarkall minket, mielőbb újra nyerni szeretnénk” – mondta Vasseur.

„Suzuka rendkívül kemény kihívás elé állítja a csapatokat és a versenyzőket, többek között ezért örvend nagy népszerűségnek ez a pálya. Versenyképes csomagunk van, de tudjuk, tökéletes munkát kell végeznünk annak érdekében, hogy a riválisainkat megállítsuk."

„Ahogy Japánban mindig, az időjárás ezúttal is közbeszólhat, ráadásul ez az első alkalom, hogy kora tavasszal versenyzünk Suzukában. Minden lehetőségre felkészültünk a gyárban, elszántak vagyunk aziránt, hogy az élen versenyezzünk” – tette hozzá a francia csapatfőnök.

 

Vettel átláthatóságot szeretne a Horner-ügyben

Sebastian Vettel, aki nemrég Porsche-tesztje miatt került a figyelem középpontjába, úgy véli, a transzparencia hozhatna változást az úgynevezett Horner-ügyben, ugyanis a számos kérdés és találgatás elvonja a figyelmet a Red Bull és háromszoros világbajnok pilótája, Max Verstappen teljesítményéről.

vettel-horner

A Skynak nyilatkozva a négyszeres világbajnok arra utalt, hogy több információra lenne szükség ahhoz, hogy kevesebb figyelem essen erre a témára, és több jusson másra: „Nyilvánvaló, hogy az év eleje óta rengeteget beszéltek róla. Azt hiszem, az ilyen dolgokkal kapcsolatban mindig nehéz mindent tudni. Jó lenne, ha egyszerűen nagyobb lenne az átláthatóság, hogy alaposabb véleményt alkothassunk.”

„Mindig nehéz, ha az ember olvas egy dolgot, aztán egy másikat, majd az ellenkezőjét, így körbe-körbe haladunk” – folytatta Vettel. „Kár ezért, mert közben Max nagyszerű munkát végez. A csapat, az a sok ember, akikre emlékszem az ott töltött időmből, nagyszerű munkát végeznek a háttérben, és ez valahogy elfelejtődik, amikor valami más a központi téma.”

horner-melbourne-2

Marko: Nehéz megérteni, ami a Red Bullnál zajlik

A kívülállók számára nehéz lehet megérteni a Red Bull berkein belül zajló folyamatokat, ezt mondta az osztrákok tanácsadója, Helmut Marko a Laola1 osztrák portál azt firtató kérdésére, hogy lezárult-e a Horner-ügy által keltett krízis a csapaton belül: „A thai részvényesek oldaláról minden világos, minden rendben van. Hogy más valami történik-e vagy sem, arról fogalmam sincs. Ez egy nagyon összetett dolog, amit nehéz megérteni.”

marko-horner-verstappen

Marko azt is megerősítette, hogy elutazik Japánba a hétvégi Japán Nagydíjra, amikor pedig arról kérdezték, hogy továbbra is a csapat tanácsadója lesz-e, úgy felelt, hogy folyamatosan zajlanak az egyeztetések és a tárgyalások közvetlen felettesével, a Red Bull-vezérigazgatójóval, Oliver Mintzlaff-fal, akivel való kapcsolatát a „korrekt” szóval jellemezte.

És hogy kitölti-e a 2026 végéig tartó szerződését? Marko egy lélegzetvételnyi szünet után kitérő választ adott: „Jelenleg más dolgokon kell aggódnunk, mint hogy velem mi lesz.”

marko-2024

Egyedi festéssel készül az F1-es Japán Nagydíjra a McLaren

Nagy változást persze nem eszközöltek a wokingiak, de kicsit csavartak az alapdizájnon Suzukára:

mclaren_2

mclaren2

Hamilton Michael Jordannel is beszélt a jövőjéről

A GQ magazinnak adott interjújában Lewis Hamilton többek között a 2021-es szezonzáróról és a Brad Pitt-tel együtt készített új F1-es filmről is szót ejtett. Utóbbi ékes példája annak, milyen széleskörű tevékenységeket folytat a hétszeres világbajnok a versenypályán kívül is, és bár Ferrarihoz igazolása arról tanúskodik, hogy nem akar egyhamar felhagyni a versenyzéssel, tökéletesen érződik rajta, hogy foglalkoztatja a versenyzői pályafutása utáni időszak.

Az interjúban Hamilton aláhúzta, hogy jövőjét a film vagy a divat világában képzeli el, igaz, egyelőre azt ne várjuk tőle, hogy színészként tűnjön fel egy alkotásban: „Még csak nem is voltam színésztanfolyamon, és nem akarok én lenni az, aki rossz hatással lesz a filmre” – mondta a brit, aki elmondása szerint több klasszissal beszélgetett a jövőjét illetően:

„Nagyon sok csodálatos sportolóval beszéltem, akikkel a karrierem során találkoztam, Boris Beckertől kezdve Serena Williamsig, sőt még Michael Jordannel is, a félelemről azt illetően, hogy mi következik, és az elkövetkezőkre való felkészülés hiányáról. Sokan közülük olyasmiket mondtak, hogy túl korán hagytam abba, vagy túl sokáig maradtam, vagy amikor véget ért, nem volt semmi tervem, vagy épp az egész világom összeomlott, mert az egész életem erről a sportról szólt.”

hamilton-tommy

Hamilton beleszól az F1-es filmbe, ha „baromság” lesz benne

Lewis Hamilton a GQ magazinnak adott interjújában jó néhány különböző témáról beszélt, többek között arról is, milyen érzései vannak a 2021-es szezonzáróval kapcsolatban. A hétszeres világbajnokot a Brad Pitt-tel együtt készített új F1-es filmről, a fiktív APX GP-ről szóló alkotásról is megkérdezték. Hamilton elmondta, hogy az egyik legfőbb felelősségének azt érzi, hogy a film kellően hiteles legyen.

apxgp

„Két különböző rajongói csoportunk van” – mondta a brit klasszis. „A régiek, akik születésük napjától kezdve minden hétvégén hallgatják az intro zenéjét, és a családjukkal együtt nézik, és az új generáció, akik csak ma, a Netflixnek köszönhetően ismerkedtek meg vele. Úgy éreztem, hogy az én feladatom tényleg az volt, hogy megpróbáljam megmondani, ha valami baromság” – fejtette ki Hamilton, majd így folytatta:

„Ez soha nem történne meg, ez így lenne, ez meg így történne… Tanácsot akarok adni nekik arról, hogy miről is szól valójában a versenyzés, és hogy mi az, ami a rajongóknak megfelelhet, és mi az, ami nem.”

apx-f1

Gokartversenyt nyert Hakkinen 13 éves lánya

Nem esett messze az alma a fájától a jelek szerint Elle Hakkinen esetében: a kétszeres F1-es világbajnok Mika Hakkinen lánya a hétvégén Olaszországban nyert meg egy gokartversenyt. A 13 éves hölgyversenyző, aki tavaly kezdte karrierjét, a Champions of the Future Academy – vagyis a Jövő Bajnokai Akadémia – első, cremonai hétvégéjén állt rajthoz az OK-N Junior kategóriában, ahol szombaton még 14. helyen végzett, vasárnap viszont már másodikként intette le a kockás zászló, majd ausztrál riválisa büntetését követően a dobogó legfelső fokára állhatott.

elle-hakkinen

Óriási gazdasági sikert hozott az F1-es Las Vegas-i Nagydíj

113 oldalas jelentés készült a 2023-as Las Vegas-i Nagydíj gazdasági hatásairól, a tavaly debütáló Las Vegas Strip Circuit versenypálya rendkívüli eredményeket hozott Nevada állam legnépesebb városának.

A verseny összgazdasági hatása 884 millió dollár volt, egy átlagos néző pedig a belépőjének megvásárlásán felül 4100 dollárt költött a hétvége során.

Adókból összesen 77 millió dollár folyt be a versenyhétvégével összefüggésbe hozható események kapcsán, amire korábban még nem volt példa Las Vegasban.

A verseny szervezése és a helyi folyamatok kialakítása egyébként 7000 új munkahelyet teremtett, bérekre összesen 52 millió dollárt fizettek ki. A versenypálya fejlesztése és kialakítása mindezek mellett nem mindig volt kellemes a helyiek számára, a kilenc hónapig tartó konstrukciós munkálatok miatt napi 25000 busszal ingázó lakos menetideje lett hosszabb egy órával.

„A MotoGP egy hihetetlen termék, nem tervezzük megváltoztatni” – Liberty Media

Hétfőn bejelentették, hogy az F1-et is birtokló Liberty Media felvásárolta a MotoGP (és a Superbike-vb) kereskedelmi jogait a kezében tartó Dorna Sports 86 százalékát, így a gyorsaságimotoros-világbajnokságban is többségi tulajdonrészt szerzett. Már amennyiben nem lesz ellenvetése a versenyjogi hatóságoknak ez ellen, de Greg Maffei, a Liberty elnök-vezérigazgatója magabiztosan nyilatkozott arról, hogy nem számítanak ilyesmire, mivel szerintük elég széles a sportpaletta és külön termékként fogják kezelni az F1-et és a MotoGP-t.

De vajon mik a terveik utóbbival? Maffeinek a bejelentés után tartott sajtóbeszélgetésen nekiszegezték a kérdést, hogy a sport fejlesztése vagy a saját bevételszerzésük lesz-e a fő célkitűzés, de a Liberty-főnök szerint ez a kettő kéz a kézben jár, és azt is hangsúlyozta, hogy nem akarják átalakítani a MotoGP-t, mert az már most is nagyszerű:

motogp-start-portimao-2024

„Amit láttunk az F1-ben, hogy amint nő a rajongótábor, úgy válik egyszerűbbé a bevételszerzés is, hiszen a partnereink – legyen szó közvetítési, promóteri vagy szponzori partnerekről, akik a márkaépítést vagy a közönség aktiválását keresik, és egyre inkább utóbbit – is bevonódnak. Ahogy nő az izgalom, az igény és a közönség, ez mind összefolyik és egy pozitív spirált képez. És azt éreztük az F1-ben, hogy ez mind összeállt.”

„A MotoGP egy hihetetlen termék, nem tervezzük megváltoztatni a sportot. Ez egy nagyszerű rajongótáborral rendelkező nagyszerű sport, amely hihetetlen versenyzést és izgalmat kínál. A célunk az, hogy mindezt egy szélesebb közönség és a kereskedelmi partnerek szélesebb és színesebb köre előtt nyissuk meg. És szerintem ezek kéz a kézben járnak” – idézi Maffei szavait a Motorsport.com portál. Azt a Liberty-vezér és a Dorna sportigazgatója, Carlos Ezpeleta is többször hangsúlyozta, hogy eszük ágában sincs azt az F1-es trendet átvenni, hogy egyre több utcai pályára viszik a versenyeket, szerintük a MotoGP-t ugyanis „nem lehet” utcai helyszíneken megrendezni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Egykori stratégája szerint Vettel visszatérhet az F1-be

A Porsche WEC-autóját tesztelő, és jó eséllyel a Le Mans-i 24 óráson is rajthoz álló Sebastian Vettel nemrég maga is elismerte, hogy kacérkodik az F1-es visszatérés gondolatával, s az Aston Martinnál vele dolgozó, jelenleg pedig már a médiában tevékenykedő Bernie Collins úgy érzi, ennek nagyon is lehet valóságalapja, mivel szerinte az évtizedeken át versenyző németben maradt egyfajta hiányérzet – ahogy mindenki másban is, amikor felhagy a versenyzéssel.

vettel-porsche-1

Collins a saját helyzetét is összehasonlította Vettelével: „Az én esetemben, ha valaki azt mondaná, hogy még egy versenyre visszatérhetsz a bokszfalra, hogy a stratégián dolgozz, valószínűleg megtenném. És én csak nyolc évig dolgoztam a stratégián! Ez olyan, mintha neki azt mondaná valaki, hogy egy évre beülhetsz egy egészen gyors autóba. És erre azt felelné, hogy igen!”

„Szerintem, mivel az Aston Martin sajnos nem úgy teljesített, ahogyan azt elvárták tőle, megpróbálta előtérbe helyezni az otthoni életét, a gyerekeit és a többi nagyon fontos dolgot” – folytatta Collins, majd egyértelmű utalást tett rá, hogy egy versenyképes autó – egy Mercedes-ajánlat? – kellő vonzerőt jelenthetne a négyszeres világbajnok számára.

vettel-2023