DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Kovács Bálint teljes szezont fut az EWC-ben

Sebestyén Péter után újabb magyar motorosról derült ki, hogy világbajnoki mezőnyben fog szerepelni 2022-ben: a H-Moto Team versenyzőjét a Wojcik Racing Yamaháin láthatjuk az Endurance-vb-n.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Mint arról szerda este a Formula Motocast Facebook-csoportunkban már hírt adtunk, Kovács Bálint számára egy örömteli bejelentéssel zárult a 2021-es esztendő. A H-Moto Team motorosa ugyanis 2022-ben teljes idényt fut az Endurance-világbajnokságon a Wojcik Racing Teammel. A versenyző és a csapat nem ismeretlenek egymás számára, hiszen nyár elején Bálint velük indult a Le Mans-i 24 óráson, s ha nem jön közbe egy sérülés, a Bol d’Oron is rajthoz állt volna.

kovacs-balint-ewc-wojcik-2



A Wojcik azonban nem feledkezett meg a jó teljesítményt nyújtó magyar versenyzőről, akit a teljes 2022-es szezonra leigazolta. Kovács a lengyel alakulat közleménye szerint az EWC-kategóriás és a Superstock Yamahára is felülhet majd a körülményektől és az aktuális helyzettől függően, azaz a csapat mindkét egységében számít rá.

„Összességében nagyon boldog vagyok, hiszen a pályafutásom egyik csúcsa lehet a 2022-es szezon. Azt már az idei, Le Mans-i verseny után tudtam, hogy a Wójcik Racing Team szívesen dolgozna velem tovább, hiszen mindenben megtaláltuk a közös hangot, és én is bebizonyítottam, lehet rám számítani. Sajnos idén már nem tudtam indulni más vb-futamon a sérülésem miatt, de titokban bíztam a folytatásban. Az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam a csapatban, az a profizmus, amivel ott találkoztam, egyszerűen lenyűgöző” – írta a bejelentés kapcsán Bálint a Facebook-oldalán.

kovacs-balint-ewc-wojcik

„A Superstockban is a világ élmezőnyéhez tartozó motorosok versenyeznek, így igencsak fel kell kötnöm azt a bizonyos fehérneműt, ha ebben a mezőnyben eredményes szeretnék lenni. A felkészülésem jól halad, a vállam és a kezem erősítése jól áll, így minden adott ahhoz, hogy éljek ezzel a nagy lehetőséggel. Boldogan dolgozom azért, hogy dicsőséget hozzak Magyarországnak, és a Wójcik Racing Teammel Lengyelországnak is, hiszen mindannyian ismerjük a mondást: ’Lengyel-magyar két jó barát!’” – zárta bejegyzését a fiatal motoros.

A Wójcik Racing Team nem titkolja, a magyar motoros Le Mans-ban nyújtott teljesítménye döntő volt ab-ban, hogy 2022-ben a csapat teljesjogú tagja lesz az Endurance-világbajnokságon. „Bálint nemcsak tehetségével és gyorsaságával, hanem küzdeni akarásával és elszántságával is nagy benyomást tett ránk Le Mans-ban. A küldetésünk a kezdetektől az, hogy lehetőséget adjunk a fiatal, tehetséges motorosoknak, és lehetővé tegyük számukra, hogy a sorozatban a legmagasabb szinten fejlődjenek. Bálint kétségtelenül Európa egyik legígéretesebb és legizgalmasabb tehetsége, éppen ezért tökéletes tagja lesz a 2022-es szezonban a Wójcik Racing Teamnek” – jelentette ki Grzegorz Wójcik csapatfőnök.

2021-12-30-Kovacs_Balint-Wojcik-Racing-Team-2

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa nagyon büszke a versenyzőjére, hiszen a teljesítményével érdemelte ki ezt a lehetőséget, nem pedig azért, mert befizették őt a lengyel csapatba. Kijelentette, biztos abban, hogy Bálint bizonyítani fogja, megérett a nagy feladatra. „Bálint az idei Le Mans-i teljesítményével kiharcolta, hogy a lengyel csapat újra bizonyítási lehetőséget biztosítson a számára, ám ezúttal már nem beugróként számolnak vele, hanem a teljes idényre állandó versenyzőként. Komoly siker ez nem csak az ő számára, hanem a magyar gyorsasági motorsportnak is, ugyanis hazai versenyző még nem szerepelt egész szezonban az Endurance-világbajnokságon. A Wójcik Racing Team egy profi csapat, ezt bizonyítja a szerződtetett versenyzőinek eddigi teljesítménye is. Óriási fejlődési lehetőség rejlik Bálint számára a következő évben, és hiszem, hogy képes lesz kihozni magából a maximumot. Kemény lesz, de a következő szintlépéshez ilyen erőpróbák kellenek. Köszönjük a lengyel csapatnak a bizalmat, és azon fogunk dolgozni, hogy együtt sikeresek legyünk” – mondta Kelemen Krisztián a csapat közleményében.

A mostani bejelentéssel eldőlt, hogy a Supersport-vb-n szereplő Sebestyén Péter mellett lesz még egy magyar motoros, akinek 2022-ben világbajnoki mezőnyben szurkolhatunk. Az EWC teljes versenynaptárát még nem tették közzé, ugyanakkor négy fontos forduló időpontja már ismert: a Le Mans-i 24 órást április közepén, húsvéthétvégén rendezik, június elején következik a menetrendbe hosszú idő után visszatérő Spái 24 órás, augusztus elején jön a tervek szerint a legendás Suzukai 8 órás, szeptember közepén pedig hagyományosan a Bol d’Or – hogy ezeken felül lesznek-e még futamok, azt nem tudni egyelőre.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: