DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Magyar siker és vb-menők Budapesten

Szombaton rendezték a Superenduro-világbajnokság utolsó előtti fordulóját a Papp László Sportarénában, ahol komoly magyar siker is született Zsugovits Norbert révén.

Már február 1-jén komoly nemzetközi sorozatnak adott otthont Magyarország: a Superenduro-világbajnokság mezőnye látogatott el Budapestre, ahol a számukra átalakított Papp László Sportarénában mérhették össze tudásukat a kategória legjobb motorosai.

A legfontosabb Prestige-kategóriában hárman esélyesek a vb-elsőségre, és ők hárman vitték a prímet nálunk is. Az első futamot Jonny Walker nyerte, a második és harmadik viadalt azonban már az összetettben élen álló Billy Bolt húzta be, aki ezzel a hétvége teljes értékelését is megnyerte, s így növelte előnyét a tabellán harmadik Walker, valamint legközelebbi üldözője, Taddy Blazusiak előtt a márciusi, lengyelországi finálét megelőzően.

Magyar szempontból az Európa-kupa tartogatta a legtöbb izgalmat és a legkomolyabb sikert is, ugyanis Zsugovits Norbert első magyarként futamot nyert ebben a kategóriában: az első verseny lett az övé, összesítésben pedig az ötödik helyen zárta a budapesti viadalt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: