DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

A Honda fair küzdelemre számít Pedrosa és Marquez között

A Repsol Honda csapatfőnöke, Livio Suppo szerint kétségkívül jelentős rivalizálás várható versenyzőik között idén, azonban ez a fajta küzdelem nem lépi majd át a sportszerűség határát.

"2011-ben és 2012-ben Dani és Casey versenyzett együtt a csapatunkban, a kettejük kapcsolata pedig jó volt. Jól ismerték és tisztelték is egymást, Dani pedig hozzászokott, hogy egy erős, illetve versenyképes partnere van Casey személyében. Jelenleg Marc nemkülönben felismerte, hogy Dani mennyire jó pilóta. Nem hiszem tehát, hogy ebben a szezonban gondok lennének a csapaton belüli rivalizálásból. Vélhetőleg jövőre ebből a szempontból kicsit nehezebb lesz, azonban mindketten emberek és elég intelligensek, valamint tapasztaltak ahhoz, hogy egy ilyen helyzetet kezelni tudjanak." - magyarázta Livio Suppo. A témában nem különbben megszólalt a Repsol Honda újonc motorosa, Marc Marquez is, elmondása szerint pontosan tisztában van vele, hogy partnerével ellentétben neki teljesen más feladatai lesznek az idei évben:

"Danival kiváló kapcsolatunk van, én pedig tudom, hogy ő a csapatban az elsőszámú pilóta, míg én újonc vagyok. Neki a világbajnoki címért kell harcolni Jorgeval és Valentinóval, nekem pedig a tanulás a fő célom. Azt gondolom, hogy Danitól rengeteget tanulhatok, mivel ő egy igen tapasztalat versenyzőnek számít. Az embernek általában a csapattársa az első ellenfél, akit le kell győzni, azonban ha újoncnak számítasz, a partnered pedig egy tapasztalat motoros, akkor sokat tanulhatsz tőle." - mondta szerényen a 2012-es Moto2-es világbajnok. Ettől függetlenül egyébként sokan már idén azt várják a fiatal spanyoltól, hogy harcba szállhat a vb-elsőségért. A HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto szerint például elég nagy esélye van Marqueznek arra, hogy a szezonnyitón felállhasson a dobogóra, sőt van, aki szerint meg is nyerheti ezt. Szerencsére nem kell már sokat várni arra, hogy válaszokat kapjunk, hiszen április első hétvégéjén kerül megrendezésre az idei első futam Katarban.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: