DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Yamaha: Nehéz lesz a tavalyi teljesítményt megismételni

Jorge Lorenzo csapatfőnöke, Wilco Zeelenberg felhívta rá a figyelmet, hogy versenyzőjének idén jóval nehezebb dolga lesz, ha hasonlóan kiegyensúlyozott teljesítményt szeretne nyújtani, mint az elsőző szezonban.

"Tisztában vagyunk vele, hogy egy teljesnek mondható, versenyképes csomagunk van, ami a kalendárium mind a tizennyolc helyszínén kiválóan működik, hiszen tavaly rendre az első, vagy a második helyen értünk célba, ami elég lenyűgöző. Mindenképpen nagy kihívás lesz azonban megpróbálni hasonló teljesítményt nyújtani idén. Tudjuk, hogy a motorunkkal dobogós helyeket lehet szerezni, így arra nem számíthat az ember, hogy nagy léptékű fejlődésen menjünk keresztül. Egy évvel ezelőtt Jorge, Dani és Casey voltak a pódiumra esélyes versenyzők, szóval, ha közülük első voltál, akkor az azt jelentette, hogy ez Casey-nek és Daninak nem sikerült, mégpedig azért, mert valami hibát vétettek. Amennyiben ők jobbak lettek volna, akkor mi egyértelműen nem produkáltunk volna ilyen nagyszerű teljesítményt. Rengeteg múlik azon, hogy az ellenfelek hogyan szerepelnek, hiszen például a Sachsenringen Casey az utolsó körben bukott és veszítette el a második pozíciót."



"Nem hinném, hogy a világbajnoki cím megnyeréséhez csak első és második helyekre van szükség, azonban ezek a srácok mindig mindent meg akarnak nyerni. Ez viszont természetesen lehetetlen." - magyarázta Jorge Lorenzo csapatfőnöke, Wilco Zeelenberg. Az előző évvel ellentétben ráadásul eddig úgy néz ki, hogy idén négy versenyző lehet biztosan közvetlen harcban a dobogós helyekért, vagyis Jorge Lorenzónak három igen erős ellenfélen kell felülkerekednie Dani Pedrosa, Valentino Rossi és Marc Marquez személyében. A teszteken látottak alapján azonban nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy esetenként akár Crutchlow, akár Bradl odaérhet a legjobbak közé. Utóbbi csapatfőnöke, Lucio Cecchinello például legalább három dobogós helyben reménykedik versenyzőjét illetően, míg Crutchlow fő célja, hogy esetenként megpróbálja legyőzni Valentino Rossit.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: