DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Bemutatkoztak az Aspar Team idei versenyzőpárosai

Kicsit több mint egy héttel a szezonnyitó katari nagydíj előtt az Aspar Team is megtartotta hivatalos csapatbemutató rendezvényét, méghozzá egyáltalán nem meglepő módon Valenciában az alakulat ""szülővárosában".

"Újfent az Aspar csapat a legnagyobb struktúrával rendelkező privát alakulat a MotoGP-ben, köszönhetően annak, hogy mindhárom géposztályban jelen vagyunk. Nem mellesleg egy nemzetközi projektről beszélünk, hiszen három spanyol és három más országból való pilótánk van. A fő célunk azonban minden évben ugyanaz, vagyis, hogy versenyképesek legyünk és mindhárom kategóriában megpróbáljuk megnyerni a világbajnoki címet. Úgy gondoljuk, hogy a versenyzőink, illetve a csapatösszetétel adott ehhez, így óriási megtiszteltetés, hogy ezt a szponzorainkkal is megosztatjuk a bemutató alkalmával. A kemény munkának, az együttműködésnek és a segítségüknek köszönhetően nem tudnánk folyamatosan előrébb lépni egy ilyen ambiciózus projekttel. Mindenképpen szeretnénk a pályán elért jó eredményekkel meghálálni, hogy bizalmat szavaztak nekünk. Az elsőtől, egészen az utolsó emberünkig keményen kell dolgoznunk, azonban tudom, hogy ezzel nem lesz probléma, ahogyan eddig sem volt." - mondta az Aspar Team csapatfőnöke, Jorge "Aspar" Martinez.



A spanyol alakulat a Moto3-ban Kalex-KTM-mel, a Moto2-ben Suterrel, a legnagyobbak között pedig ART motorokkal fog versenyezni. Az egyetlen, a korábbiakhoz képest talán kissé furcsának mondható változás az Aspar Team összetételében, hogy a legkisebbek között nem lesz idén spanyol versenyzőjük, hiszen a Moto3-ban a német Jonas Folger és a brazil Eric Granado erősíti majd az alakulatot. A Moto2-ben ellenben két spanyol - Jordi Torres és Nicolas Terol - is megpróbálja majd sikerre vezetni a Mapfre támogatását élvező gárdát, míg a MotoGP-ben az előző évhez hasonlóan a Randy De Puniet és Aleix Espargaro duóval áll rajthoz a csapat. Természetesen a királykategóriában csak a legjobb CRT-s csapatnak és versenyzőnek járó elismerés lehet az Aspar Team célja, hiszen a CRT motorok továbbra is tetemesnek mondható lemaradásban vannak a prototípusokkal szemben.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: