DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

A Marc VDS újra megpróbálkozna a MotoGP-vel

A Moto2-ben és immáron már a Moto3-ban is érdekelt Marc VDS alakulat a hírek szerint jövőre akár a legnagyobb géposztályban is szerepelhet, hiszen csapatfőnökük a Hondával és a Yamahával is felvette a kapcsolatot.

Michael Bartholemy, a Marc VDS csapatfőnöke (Korábban a Kawasaki csapatvezetője volt), szeretné, ha alakulata 2014-ben már a legnagyobb géposztályban is jelen lenne, így a hírek szerint tárgyalásokba kezdett a Hondával és a Yamahával is. Az egyelőre csak a két kisebb kategóriában érdekelt csapat a négymotoros szabályra való tekintettel természetesen nem prototípus motorral, hanem a Honda RC213V alapú produkciós versenygépével menne, vagy pedig a Yamahától lízingelnének erőforrást, amelyet egy másik, CRT jellegű gyártó vázában használnának fel. "Múlt évben már beszéltünk ezekről a dolgokról a Yamahával és a Hondával is, azonban az utóbbi időben a Moto3-ban és a Moto2-ben élő szerződésünk miatt nem igazán. Szeretném viszont Katarban újjáéleszteni a dolgot." - magyarázta Michael Bartholemy.



Michael Bartholemy Reddinggel képzeli el a MotoGP-vel való szereplést

Korábban is voltak már törekvések a Marc VDS részéről a legnagyobb géposztályban való szerepléssel kapcsolatban, sőt sokáig úgy tűnt, hogy a Suter CRT motorját ők avatják fel a legnagyobbak között, azonban ez végül is nem valósult meg. Bartholemy, aki egyébként Scott Redding személyes menedzsere is egyben, természetesen az angol motorossal képzeli el a feljebb lépést, egyszóval versenyző után már biztosan nem kellene nézniük. "Mindig is bizonytalan voltam a CRT-s ajánlatokat illetően, mivel nem hinném, hogy egy Scotthoz hasonló pilótának a versenyzés ezen módja a legjobb. Amennyiben viszont a fent említett motorok közül rendelkeznénk eggyel, akkor úgy gondolom, hogy ez számára kiváló lehetőség lenne ahhoz, hogy megmutathassa mire képes és, hogy megvan benne egy gyári csapatban való szerepléshez a potenciál. Scott még nagyon fiatal, úgyhogy a 2014-es tervünk az lehet, hogy mindhárom géposztályban egy-egy motort indítsunk." - nyilatkozta a Marc VDS csapatfőnöke.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: