DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

The Doctor - a doktorokért

Létezik egy csapat, mely vállalva a két kerék veszélyeit, járművükkel száguldanak életeket menteni. Ők az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai. Ám a csapat éves költségvetése, idén még nagyon hiányos!

Ki mit tesz ilyenkor? Óvatosabban vezet, leteszi az autóját, ki sem megy az utcára" szemet huny a történet felett? Megannyi lehetőség, csakhogy egyik sem a megoldás!

Ilyenkor lép életbe az a "szabály", hogy mindenki úgy segít, ahogy tud! Éppen ezért a Bridgestone Magyarország Kft. egy másik "Doctor"-t hív segítségül, méghozzá Valentino Rossit.

A MotoGP egyik legeredményesebb versenyzője, na nem a magyar autópályákon fog ezek után száguldozni életmentő készülékekkel, hanem a 2010-es év végéig viselt dedikált sisakját felajánlja árverezésre!

A licit 2013. március 22 és április 5 között zajlik.

Licit weboldala: https://sisaklicit.rentit.hu/index.php/user/logout

A kilencszeres világbajnoki címmel büszkélkedő Rossi minden idők egyik legeredményesebb MotoGP versenyzője, aki számos rekordot tudhat magáénak: például egyedül ő volt képes a 125-ös, a 250-es, az 500-as, a 990-es és a 800-as géposztályban is világbajnoki címet szerezni.

Mivel a Bridgestone a MotoGP kizárólagos abroncsbeszállítója, közúti abroncsai igen sokat köszönhetnek a versenyabroncsok MotoGP-s génjeinek. A világ legjobb pilótáival, csapataival és mérnökeivel együttműködve a Bridgestone nagy mennyiségű adatot gyűjthet az abroncsokról, mely nagy hasznára válik a közúti abroncsok fejlesztésében. A Bridgestone szeretné kiaknázni Valentino Rossi és a MotoGP versenyek népszerűségét. Rossi tanácsadóként segíti a Bridgestone munkáját, teszteli az abroncsokat.

Nem túlzás azt állítani, hogy a mentőmotorosok teljesítménye is van akkora eredmény, mint Rossié. Elég csak a száraz tényeket végig nézni velük kapcsolatban. Tavaly 829 vonulást hajtottak végre, és 170 életet mentettek meg, a megkezdett újraélesztések 50%-a volt sikeres. 

Az elmúlt szezonban megesett, hogy a 60 fokos autópálya aszfalton gégemetszést hajtottak végre, de kilyukadt tüdő utáni légmellet is orvosoltak. Hihetetlen balesetek, megannyi siker történettel.

És ez abból ered, hogy a lehető leggyorsabban odaérnek a szerencsétlenség helyszínére, ezáltal még időben el tudják kezdeni a súlyos, vagy életveszélyes állapotú beteg ellátását vagy akár az újraélesztést.

"The Doctor - a doktorokért". Mindenki úgy segít, ahogy tud.

A Bridgestone Magyarország Kft így. És ön? Legyen ön is segítségünkre!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: