DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Leleplezve! Megérte várni az M1-re (videóval)

Az utolsó, jerezi teszt előtt a Yamaha gyári alakulata is lerántotta a leplet a 2013-as köntöséről. Jó sokáig húzták a hangvillások, viszont nincs miért bánkódniuk a Yamaha rajongói, mert cserébe igencsak dögös látványban lehet részük, ezzel pedig egész évben kenegethetik a szívüket.

Rossi Yamahához való visszatérése lesz 2013 egyik legnagyobb kérdése, a kilencszeres világbajnok újra Jorge Lorenzo csapattársa lesz, aki most a címvédő szerepében tetszelegve néz le a trónról a mezőny többi tagjára, így Rossira is. De hogy meddig tartanak ezek az állapotok? Ki tudja, lehet, hogy már Katarban új lesz a felállás, ugyanis ott már patakokban fog folyni a vér - persze csak jelképesen.

"Az idei év biztosan érdekes lesz, újra együtt lesz a mi két versenyzőnk," -nyilatkozta Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezető igazgatója a jerezi depóban összegyűlt újságírók és érdeklődők hadának. "A helyzet sokat változott 2008 óta, nyilván mert 2008-ban Valentino volt a legnagyobb sztár, Jorge pedig a jövevény. Valamelyest más dinamikával rendelkezett a két versenyző, és számunkra ismeretlenek voltak Jorge képességei. A különbség természetesen most is a szerepekben rejlik. Bizonyos mértékig megfordultak; Lorenzo a címvédő, az aktuális világbajnok, Valentino pedig a visszatérő, azért jött, hogy visszanyerje a formáját, és hogy ismét kihívások elé állítsa a versenytársait. Hogy izgatott vagyok-e? Abszolút! Ugyanaz-e a szituáció? Nem, azt hiszem ez az év más lesz, de hasonlóan izgalmas."

2013-tól a japán cégnek új szlogenje van: "Revs Your Heart". Ez szó szerint, magyarul körülbelül annyit tesz: "Pörgesd fel a szíved".

"Idén a Yamaha egy újabb kihívásba vágja a fejszéjét, amelynek a célja a csúcs, hogy Jorge Lorenzo a most visszatérő Valentino Rossival együtt védje meg a világbajnoki címet," - tette hozzá Hiroyuki Yanagi, a Yamaha Motor Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója. "Minden győzelem mozgatórugója a biztos vállalati, szponzori támogatás, ami remélhetőleg az egész szezonban a rendelkezésünkre áll majd."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: