DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Motor

Hayden és Spies kipróbálta Austint

Nicky Hayden és Ben Spies egy-egy Ducati 1199 Panigale nyergében tett meg néhány kört az austini versenypályán, ahol a múlt héten a Yamaha és a Honda gyári versenyzői, valamint az LCR Honda és két CRT csapat is tesztelt.

Az austini ringre április 19. és 21. között látogat majd el a MotoGP mezőnye, ugyanis a texasi viadal lesz a 2013-as szezon második nagydíja. Mivel azonban a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye idén megy majd először ezen az egyébként teljesen új (tavaly készült el) pályán, ezért mindenki a maga módján próbál némi előnyt kovácsolni abból, hogy a többiekhez képest hamarabb tanulja meg az aszfaltcsík vonalvezetését. Ahogyan azt már feljebb is említettük, a gyári Yamaha és Honda pilótái múlt héten két, illetve három napot teszteltek a helyszínen hivatalos versenygépeikkel, mellettük pedig Stefan Bradl és két amerikai CRT-s pilóta is pályára gurult. A királykategória gyári alakulatai közül tehát egyedül a Ducati nem utazott el a helyszínre, amit a Ducati Corse igazgatója, Bernhard Gobmeier és az olasz csapat versenyzője, Andrea Dovizoso, azzal magyarázott, hogy nem ezen a három napon múlik majd, hogy a Ducati versenyképes lesz-e a jövőben vagy sem. Ennek ellenére a bolognaiak azért megpróbálták összekötni a kellemest a hasznossal, és a Pangiale R verziójának bemutatóját az austini ringen tartották, ahol Nicky hayden és Ben Spies megtehetett pár kört az olasz márka utcai sportgépével.



Nemrég egyébként pont Andrea Doviziosot kérdezték arról, hogy a pálya vonalvezetésének elsajátítása szempontjából mennyire találja hasznosnak ezt a bemutató jellegű tesztet, azonban az olasz elég szkeptikusan fogalmazta meg válaszát, így nem is csoda, hogy nem utazott el az Egyesült Államokba. "Megkértek ugyan rá, hogy menjek, azonban én a dolog ellen vagyok. Hasonló tapasztalataim vannak ugyanis az aragóni pályával kapcsolatban, amikor utcai motorokon próbáltuk megtanulni a ring vonalvezetését. A versenyt aztán Casey nyerte, holott ő volt az egyedüli, aki nem vett részt a teszten. Egyszerűen nincsen szükség arra, hogy egy olyan motorokkal próbálkozzunk, amelyek közel sincsenek a versenygépünkhöz, ráadásul nyolc másodperccel lassabbak annál. Nem találja ugyanis meg az ember azokat a viszonyítási pontokat, amik szükségesek lehetnek ahhoz, hogy még két-három tizedet gyorsuljon a futamgyőzelemhez. Spies és Hayden ott lesz majd Austinban, azonban én nem." - mondta Dovizioso. Spies és Hayden persze ettől függetlenül megtett pár kört a Panigale-lal Austinban, mint arról a képek és árulkodnak.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: